ΤΟΠΙΚΑ

«Αριστοτέλης»: 126 μαθητές διαγωνίστηκαν στη Φυσική

αριστοτέλης-126-μαθητές-διαγωνίστηκα-549859

Σταθερά εξεταστικό κέντρο το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Στα βήματα του Αριστοτέλη 126 μαθητές της Μαγνησίας από την α’ τάξη του γυμνασίου έως και τη γ’ τάξη του λυκείου, που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής, που φιλοξενήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» για Γυμνάσια και Λύκεια διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού έλαβαν μέρος συνολικά 126 μαθητές, εκ των οποίων οι 50 από την α’ γυμνασίου, οι 25 από τη β’ γυμνασίου, 18 από τη γ’ γυμνασίου, 20 από την α’ λυκείου, 9 από τη β’ λυκείου και 4 από τη γ΄ λυκείου οι οποίοι έκαναν… πρόβα τζενεράλε ενόψει πανελλαδικών. Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου που αποτελεί εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού σε σταθερή βάση τα τελευταία χρόνια, υποδέχθηκε χθες το πρωί τους μαθητές.

Ο πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου Ιωάννης Καραφέρης διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ανέφερε ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εθελοντικά οι εκπαιδευτικοί Ιωάννης Γκινίδης, Δημήτριος Πάτρας, Πέτρος Νικολουδάκης, Σπυρίδων Δημόπουλος, Στυλιανός Χίος, Απόστολος Πάτρας και Γεώργιος Μιναρετζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Καραφέρη οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο διαγωνισμό φυσικής.

Για τους μαθητές της γ’ λυκείου υπάρχει και δεύτερη φάση. Η δευτερη φαση, στην οποια θα συμμετέχουν οι 40 μαθητες με τις μεγαλυτερες βαθμολογιες της πρωτης φασης, θα διεξαχθει το Σαββατο 4 Μαϊου, 9:30-15:30, στους χωρους του Τμηματος Φυσικης του Πανεπιστημιου Αθηνων, στην Πανεπιστημιούπολη. Οι πεντε πρωτοι μαθητες της δευτερης φασης θα προετοιμαστουν με εντατικο ρυθμο στα Εργαστηρια του Πανεπιστημιου Αθηνων και θα συγκροτησουν την εθνικη ομαδα, η οποια θα εκπροσωπησει τη χωρα στην 50η Διεθνη Ολυμπιαδα Φυσικης 2019, που θα διεξαχθει απο 7 εως 15 Ι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου