ΤΟΠΙΚΑ

Παν. Κουτσάφτης: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση η μελέτη αποκατάστασης-ανάδειξης του σχολείου του Ρήγα

παν-κουτσάφτης-υποβλήθηκε-για-χρηματ-550940

Στη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, στοχεύει η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου να υποβάλει στο Υπ. Πολιτισμού ολοκληρωμένη μελέτη – πρόταση για την αποκατάσταση του σχολείου του Ρήγα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και επικεφαλής της “Ενωτικής Συνεργασίας” “η ανάδειξη του ιστορικού μνημείου του 18ου αιώνα αποτελεί έργο προτεραιότητας για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Διεκδικούμε με την χρηματοδότηση την αποκατάσταση του Ελληνομουσείου της Ζαγοράς, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Στόχος είναι κατ’ αρχήν να συντηρηθεί το κτίριο και να αποτελέσει κέντρο, στο οποίο θα αναπτυχθούν μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούν την ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου, της προσωπικότητας του Ρήγα και των μετέπειτα διαφωτιστών που διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης.

Η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής μας, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και στοχεύουμε στην αειφόρο αξιοποίησή τους ώστε τα οφέλη να διατρέξουν σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας και να συμβάλουν στην ανάπτυξή της.

Η μελέτη η οποία αξιοποίησε σύγχρονες τεχνολογίες για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου που ανάγεται στα 1700 και θεωρείται το παλαιότερο σχολείο στην περιοχή του Πηλίου, υποβλήθηκε στο Υπ. Πολιτισμού στη συνάντηση που είχα στην Αθήνα με την Γενική Γραμματέα κα Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.

Έλαβα τη δέσμευση πως σύντομα θα συζητηθεί στο ΚΑΣ ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διασφάλισης χρηματοδότησης από το Υπ. Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας”, αναφέρει ο κ. Παν. Κουτσάφτης, επισημαίνοντας πως ο Πολιτισμός είναι η βάση για βελτίωση της ποιότητας της ζωής και ως τέτοια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου