ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας για 16 θέσεις γιατρών

πράσινο-φως-από-το-υπουργείο-υγείας-551369

Θα προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο Βόλου με την ελπίδα να καλυφτούν μέσα στο 2019

Την έγκριση από το υπουργείο Υγείας 16 μόνιμων θέσεων γιατρών για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού προανήγγειλε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό σε σύσκεψη που έγινε προχθές στο υπ. Υγείας για την κατανομή των θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, από το υπουργείο άναψε «πράσινο φως» για την πρόσληψη 16 μόνιμων γιατρών, σε ειδικότητες όπως καρδιολόγου – αιμοδυναμιστή, ακτινολόγου ΜRI, παθολόγου, ορθοπεδικού, χειρουργού, παιδιάτρου, αναισθησιολόγου, νεφρολόγου κ.ά.

Eπίσης αναμένεται να επαναπροκηρυχθούν οι έξι θέσεις για τη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που δεν καλύφτηκαν, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός κρίθηκε εν μέρει άγονος, αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, καθώς και μία θέση νευρολόγου.

Μόνιμος ογκολόγος

Ο κ. Δραμητινός σε σχετική ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ενημέρωσε πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί στο υπ. Υγείας η διαδικασία για την πρόσληψη δεύτερου μόνιμου ογκολόγου στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου. Η γιατρός εκτιμάται ότι μέσα στον Μάιο θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της.

«Με την προσθήκη των συγκεκριμένων γιατρών θα έχουμε πλήρωση των οργανικών θέσεων στο Αχιλλοπούλειο στο 70%», εκτίμησε ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου