ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» στα 43 του χρόνια ο Δήμος Μακρής

εσβησε-στα-43-του-χρόνια-ο-δήμος-μακρή-551385

Βαρύ το πένθος για τον «Πλατειάρχη» του καφενείου «Μουριές», που έχασε τον μονάκριβο γιο του – Ράγισαν και οι πέτρες στην πλατεία Ελευθερίας

«Εσβησε» σε ηλικία 43 χρόνων ο Δήμος Μακρής, γιος του Λάμπρου Μακρή, ιδιοκτήτη του παραδοσιακού καφενείου «Μουριές» στην πλατεία Ελευθερίας. «Χάθηκε» μέσα σε 20 μέρες από καρκίνο καλπάζουσας μορφής, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τους γονείς του και τα δύο μικρά παιδιά του. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον αναπάντεχο χαμό του.

Απαρηγόρητος ο πατέρας του Λάμπρος Μακρής. Από νωρίς το πρωί όταν έγινε γνωστό το θλιβερό μαντάτο εκτυλίχτηκαν τραγικές στιγμές στην πλατεία. Εκεί, που μέχρι χθες κυριαρχούσαν οι πολιτικές συζητήσεις και τα πειράγματα των θαμώνων, απλώθηκε νεκρική σιγή.

Καθημερινοί πελάτες του καφενείου, που για περισσότερο από εξήντα χρόνια λειτουργεί σαν «μικρή Βουλή», έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον «Πλατειάρχη», που κουλουριασμένος σε μία καρέκλα θρηνούσε τον χαμό του μονάκριβου παιδιού του.

Τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από τα χείλη του. Μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι ο Δήμος θα το ξεπεράσει και θα βγει νικητής. Η μοίρα όμως στάθηκε αδυσώπητη, του έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι. Και είναι η δεύτερη φορά, αφού η οικογένεια του Λάμπρου Μακρή πριν από χρόνια έχασε μία κόρη σε παιδική ηλικία.

Ο 43χρονος Δήμος πριν από τρεις περίπου εβδομάδες αισθάνθηκε ενοχλήσεις και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί σήμαναν αμέσως συναγερμό. Με εντολή γιατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο έβαινε διαρκώς προς το χειρότερο. Τις τελευταίες μέρες είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Νωρίς το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

«Ράγισε» το fb

Ο Δήμος Μακρής ήταν ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος ζωή, δύναμη και χιούμορ. Πάλευε καθημερινά από μικρός για τη ζωή. Από τα χαράματα στο παραδοσιακό οικογενειακό καφενείο, αρχικά δίπλα στον πατέρα του και τα τελευταία χρόνια ως αφεντικό, μετά τη συνταξιοδότηση του «Πλατειάρχη». Ηξερε όλους τους θαμώνες του καφενείου με το μικρό τους όνομα. Με το που κάθονταν στην καρέκλα τους, σε μηδέν χρόνο, έσπευδε να τους εξυπηρετήσει. Και με το θάρρος της γνωριμίας… όπως συνήθιζε να λέει, άνοιγε κουβέντα με όλους. Για το ποδόσφαιρο, την πολιτική, τα δημοτικά πράγματα. Ο Δήμος έδινε το tempo και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Τέτοιες άπειρες «μοναδικές στιγμές» θυμήθηκαν και χθες με δάκρυα στα μάτια, όσοι έσπευσαν στις «Μουριές», για να πουν έναν λόγο παρηγοριάς στον πατέρα του. «Ράγισαν και οι πέτρες» από τα μηνύματα φίλων και γνωστών στο προσωπικό Fb του 43χρονου. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Νέα Δημητριάδα.

Συλλυπητήρια Αλ. Μεϊκόπουλου και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέρει: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους γονείς του φίλου και κουμπάρου μου Δήμου Μακρή. Ο πρόωρος και ξαφνικός θάνατός του γέμισε με βαθύτατη λύπη και θλίψη όλη την παρέα που τόσα χρόνια ήμασταν μαζί και στις χαρές και τις λύπες. Θα σταθώ με κάθε τρόπο δίπλα στα παιδιά του και στους γονείς του. Καλό ταξίδι, φίλε Δήμο». Η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου σ’ ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Δήμου Μακρή, που βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του και όλους εμάς που είχαμε καθημερινή συνάφεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου