ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώνεται η Γαζή και ξαναφτιάχνεται

ξηλώνεται-η-γαζή-και-ξαναφτιάχνεται-552567

Εργασίες ολικής αποκατάστασης του καταπονημένου από έργα οδοστρώματος σε πλήρη εξέλιξη

Επιχείρηση ολικής αποκατάστασης των καταπονημένων από έργα και «μπαλωμένων» δρόμων έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μέσα από εργολαβία της ΔΕΥΑΜΒ. Η αρχή γίνεται από την κεντρική οδό Ανθίμου Γαζή η οποία «ξηλώνεται», αποκαθίσταται και ασφαλτοστρώνεται στα πρότυπα των εργασιών που έγιναν στην οδό Αλεξάνδρας από τον Δήμο Βόλου.

Χθες τα έργα στη Ανθίμου Γαζή επιθεώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για εργασίες που έχουν προγραμματιστεί εδώ και τρία χρόνια κι όχι για προεκλογικές παρεμβάσεις. «Οπου υπάρχει πρόβλημα προχωρούμε σε ολική αποκατάσταση του οδοστρώματος κι όχι σε «μπαλώματα». Αυτή είναι η δημοτική αρχή των έργων κι όχι των λόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, στο πλαίσιο εργασιών της επιχείρησης στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης προκαλούνται φθορές στους δρόμους που η επιχείρηση οφείλει να επιδιορθώνει. «Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Δήμο Βόλου, αναλάβαμε την πλήρη αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου στα οποία έχουμε επέμβει», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου.

Για την εργολαβία προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, διάρκειας 18 μηνών, έγινε διαγωνισμός και αναδείχθηκε μειοδότης που ήδη ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης. Το έργο κατακυρώθηκε στον ανάδοχο με ποσό 253.000 ευρώ μετά την έκπτωση που προσέφερε.

Οι εργασίες στην Ανθίμου Γαζή αφορούν σε δύο τμήματα, από Κασσαβέτη έως Περραιβού και από Δεληγεώργη έως 54ου Συντ. ΕΛΑΣ. Αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν σε πρώτη φάση στην οδό Γαλλίας στο τμήμα της από Κασσαβέτη έως Περραιβού, στη Γ. Καρτάλη από 54ου Συντ. ΕΛΑΣ έως Κουταρέλια, στην Κωνσταντά από Κ. Καρτάλη έως Σπυρίδη, στην οδό Σπυρίδη από Κωνσταντά έως Ανθ. Γαζή, στη Γαμβέτα από Γαλλίας έως Ιάσονος και στην Ογλ από Δημητριάδος έως Ιάσονος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου