ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Λιμάνι Βόλου

επίσκεψη-κλιμακίου-της-λαϊκής-συσπε-552675

Περιοδεία πραγματοποίησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, με τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αποστόλη Νάνο, Εύη Καρυδάκη, Τσιώνα Μιχάλη, Βογιατζή Θανάση, καθώς επίσης και με τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου Θόδωρο Τσαλούχα στο Λιμάνι του Βόλου.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της επίσκεψης, από την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στη συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στο λιμάνι, στο Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου, ο Αποστόλης Ριζόπουλος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. και τον τρόπο που αυτή δρομολογείται στην τοπική διοίκηση, για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και την επιβολή διπλής φορολογίας στις λαϊκές οικογένειες με την αύξηση της ανταποδοτικότητας. Ο Τάσος Τσιαπλές κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στον Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στην Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, για να δυναμώσει ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Οι εργαζόμενοι του λιμανιού μίλησαν για την εγκατάλειψη στο λιμάνι, για την ανυπαρξία σύγχρονων υποδομών και μηχανημάτων εκφόρτωσης (γερανοί 40 χρονών!), την έλλειψη σιδηροδρόμου, το δραματικά μειωμένο προσωπικό. Αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχει κινητικότητα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΒ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ζήτημα για το οποίο οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν. Ο Τάσος Τσιαπλές τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού είναι ενάντια στα συμφέροντά τους και στα δικαιώματά τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη COSCO και τις συνθήκες «Απαρτχάιντ» που επικρατούν στο Λιμάνι του Πειραιά.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσος Τσιαπλές επισκέφτηκε το Τελωνείο, τους εκτελωνιστές, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Λιμεναρχείο Βόλου, όπου συζήτησαν τα προβλήματα του λιμανιού και τις προτάσεις του ΚΚΕ ώστε τα λιμάνια και οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες. Τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί όταν η εξουσία περάσει στα χέρια του λαού, που θα θέσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό στην υπηρεσία της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

Επίσης ο Τάσος Τσιαπλές επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εργασίας, το Δημοτολόγιο – Ληξιαρχείο και το Τμήμα Εμπορίου. Συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους ζήτησε να πάρουν σοβαρά υπόψιν τους ότι οι άλλοι υποψήφιοι για τους δήμους και την περιφέρεια δεν είναι «ανεξάρτητοι» όπως ισχυρίζονται, αλλά στηρίζονται επισήμως από εκείνα τα κόμματα που τσάκισαν τα δικαιώματά τους, που τσάκισαν τη ζωή τους. Τους κάλεσε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να το στηρίξουν με τη ψήφο τους σε όλες τις κάλπες, γιατί είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως το έχει αποδείξει με τη δράση του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που έδωσε μάχες χωρίς υποχωρήσεις και χωρίς να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αποκαλύπτοντας διαρκώς τον πραγματικό χαρακτήρα και τις αιτίες των αντιλαϊκών μέτρων, κόντρα στα συμφερόντων των λίγων, που τσακίζουν τα συμφέροντα των πολλών!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου