ΤΟΠΙΚΑ

Ενας «Μικρός παράδεισος» για τα παιδιά στην Ανάληψη Βόλου

ενας-μικρός-παράδεισος-για-τα-παιδι-552796

Ενας «Μικρός παράδεισςο», ένας πολυχώρος δημιουργικής απασχόλησης για όλα τα παιδιά δημιουργήθηκε και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Ναό της Ανάληψης στον Βόλο.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δομή της Μητρόπολης Δημητριάδος που παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, προϊστάμενος του ναού της Αναλήψεως και η αρχιτέκτων – μηχανικός Βασιλεία Κοντομέρκου, η οποία ανέλαβε την μελέτη και επιστασία έργου.

Ο ονειρεμένος αυτός χώρος χαράς και παιχνιδιού για τα παιδιά θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο ναό της Ανάληψης, στο Πνευματικό κέντρο, δίπλα ακριβώς από το Αρχονταρίκι του ναού. Ο «Μικρός παράδεισος», όπως ονομάστηκε, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και θα εγκαινιαστεί μεθαύριο Κυριακή 14 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ενώ το πρώτο δίωρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης προγραμματίζεται για την Κυριακή των Βαΐων 10.30 έως 12.30 το πρωί.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε χάρη στην χορηγία του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου και αποτελεί σχέδιο και μελέτη της Βασιλείας Κοντομέρκου, αρχιτέκτονος – μηχανικού .

Στον προσεκτικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα. Υπάρχουν παιδότοπος, χώρος βιβλιοθήκης, παιχνιδιού και δημιουργικών δράσεων. Ο «Μικρός παράδεισος» θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά προσχολικής, πρώτης σχολικής ηλικίας και των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού να παίξουν με ασφάλεια, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν τη χαρά ενός μικρού κινηματογράφου, να βιώσουν την εμπειρία της προσευχής και της κατήχησης μέσα στο μικρό παρεκκλήσιο όπου δεσπόζει η μορφή του Χριστού να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά του κόσμου.

Οπως είπε ο π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, «Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα μπορούν οι γονείς να απολαμβάνουν τον καφέ τους μέσα στο Αρχονταρίκι του ναού και τα παιδιά τους να ψυχαγωγούνται σε αυτό τον ασφαλή, σύγχρονο και ευχάριστο χώρο. Παράλληλα τα Σαββατοκύριακα θα καταρτίσουμε δίωρα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στον χώρο αυτό. Στόχος μας είναι μέσα από τα προγράμματα αυτά να προσφέρουμε στα παιδιά κατάλληλους χώρους ψυχαγωγίας, συνεργασίας, γνωριμίας τους με τις τέχνες, με την χειροτεχνία, τον κινηματογράφο αλλά και με τις αλήθειες της πίστεώς μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου