ΤΟΠΙΚΑ

Αναστέλλεται «μέχρι νεοτέρας» η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας

αναστέλλεται-μέχρι-νεοτέρας-η-μετε-555066

Ως προσωρινή νίκη πολιτών για την παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας στον Βόλο χαρακτηρίστηκε από τους τοπικούς φορείς η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του και η οποία αναφέρει: “Γνωρίζεται ότι οι διαδικασίες για τη μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ από την περιοχή του Βόλου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας”.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου έγινε γνωστή στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μεταξουργείο για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, από όλους τους συμμετέχοντες φορείς επισημάνθηκε ότι ο αγώνας τους για ακύρωση της απόφασης συνεχίζεται και ήδη έχει αποφασιστεί η συλλογή υπογραφών. Επισημάνθηκε ακόμη ότι η προσωρινή αναστολή της μετεγκατάστασης, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ώστε να μην έχει πολιτικό κόστος ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος σε δήλωσή του για την ανακοίνωση του Υ.ΕΘ.Α. αναφέρει:

Η …ασθμαίνουσα ανακοίνωση του Υ.ΕΘ.Α., η οποία αναφέρεται σε πάγωμα των διαδικασιών μετεγκατάστασης της 32ης ΤΑΞ/Π.Ν και η οποία εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της δυναμικής συγκέντρωσης πολιτών και φορέων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αποδεικνύει τρία βασικά δεδομένα:

α) Η αποφασιστικότητα των πολιτών και των φορέων του Βόλου τρόμαξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησαν τον φόβο του πολιτικού κόστους ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

β) Η ανακοίνωση του Υ.ΕΘ.Α. περί παγώματος των διαδικασιών απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας, είναι η απτή απόδειξη και η πλήρης επιβεβαίωση ότι οι διαδικασίες απομάκρυνσης είχαν ήδη ξεκινήσει.

γ)Τελικά οι επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες που επικαλείται η ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α. δεν είναι και τόσο επείγουσες, εφόσον μπορούν και παγώνουν στη θέα μιας συγκέντρωσης πολιτών, λίγο πριν από την πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, καλούμε σε επαγρύπνηση τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, διότι έχουμε να κάνουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλα λέει σήμερα και άλλα πράττει αύριο.

Δήλωση Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

Χαιρετίζω την πληροφορία που έφθασε και θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπαναχωρεί από την απόφασή του να μεταφέρει από την πόλη μας της 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια δέσμευση για την ισοδύναμη αναπλήρωσή της.

Εύχομαι και ελπίζω να πρόκειται για μια μόνιμη απόφαση που πάρθηκε ώριμα, με συνειδητοποίηση των προβλημάτων που προκαλούνται στην κοινωνία μας, και όχι για ένα προεκλογικό ελιγμό, που αποσκοπεί στην προσωρινή χειραγώγηση των πολιτών εν όψει εκλογών.

Μέχρις ότου υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση της πληροφορίας, ας παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, επαναλαμβάνω πάντα με την ελπίδα ότι πρόκειται για μια απόφαση που σέβεται τη βούληση της κοινωνίας μας και όχι για μια απόπειρα πρόσκαιρης εξαπάτησής της, για λόγους ψηφοθηρικούς’”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με την προσωρινή αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο Γεωργούλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνο ενωμένη η τοπική κοινωνία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

Η πίεση που ασκήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα απ’ όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης είχε θετικά αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά εμείς παραμένουμε ως οφείλουμε σε εγρήγορση για το καλό της τοπικής κοινωνίας και περιμένουμε από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περαιτέρω διευκρινίσεις για τη λειτουργία του στρατοπέδου.

Οι άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του ΕΣΒ και μέλους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Απόστολου Οντόπουλου, με συμπαραστάτες το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, τις ΟΕΒΕΜ, το ΕΚΒ, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχιστούν στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής οικονομίας στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου