ΤΟΠΙΚΑ

Ομαδικά «πυρά» για την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας

ομαδικά-πυρά-για-την-απομάκρυνση-τη-555120

«Ταφόπλακα» αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από την Νέα Ιωνία στην Αττική, όπως επισημάνθηκε από το σύνολο των επαγγελματικών φορέων του Νομού στη σημερινή ανοικτή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου -Ν. Ιωνίας, με θέμα τις οικονομικές επιπτώσεις από την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας.

Στην εκδήλωση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κτίριο του Μεταξουργείου στη Νέα Ιωνία, συμμετέχουν πλήθος τοπικών φορέων και πολλών πολιτών.

Από μέρους των εκπροσώπων των φορέων επισημάνθηκαν οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχει για την περιοχή η απομάκρυνση της Ταξιαρχίας ενώ τα βέλη τους έστρεψαν και κατά της κυβέρνησης και των τριών κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, το οικονομικό πλήγμα για την περιοχή θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση καθώς – όπως τόνισε- “επί ενάμιση μήνα μας κοροϊδεύει για τα ισοδύναμα και δεν ανακοινώνει κάτι”. “Μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια”, επεσήμανε με έμφαση ο κ. Οντόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος έκανε λόγο για ανυπολόγιστο πλήγμα για την περιοχή και στιγμάτισε την απουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως τόνισε.

Ο κ. Μπουκώρος που ο ίδιος είχε χτυπήσει το “καμπανάκι” για το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας και έκανε σχετικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αμυνας, τόνισε πως αν και στην αρχή δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης, επιβεβαιώθηκε στην πορεία και από τον κ. Καμμένο και από τον αντικαταστάτη του κ. Αποστολάκη.

“Σαράντα χρόνια λάθος ήταν ο σχεδιασμός της παραμονής της Ταξιαρχίας στο “Γεωργούλα;”, διερωτήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και στρέφοντας τα πυρά του κατά του Υπ. Αμυνας είπε ότι πριν καλά -καλά βγάλει τη στολή, φόρεσε το υπουργικό κοστούμι.

Αμφισβήτησε ακόμη ότι θα υπάρξουν ισοδύναμα και κάλεσε τους Βολιώτες σε ξεσηκωμό. “Κλείνουν εργοστάσια στη Βιομηχανική, αν φύγει και η Ταξιαρχία, η ζημιά για την περιοχή θα είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την παραμονή της Ταξιαρχίας στον Βόλο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β.λ Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, όσο και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκαν στις δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην περιοχή η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας στην Αττική, ενώ επιπλέον ο κ. Μπέος φέρθηκε κατά των τριών κυβερνητικών βουλευτών κατηγορώντας τους για αδράνεια και επ[ανέλαβε τη θέση του ότι η δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για να μην γίνει το “Γεωργούλα” καταυλισμός προσφύγων.

Τοποθετήσεις στο ίδιο πνεύμα έκαναν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρ. Πλαστάρας, το μέλος της Διοίκησης των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Κ. Τσέλιος, η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης και ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστίασης -Διασκέδασης Γ. Γρηγορίου κ.α

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέρδων Αξιωματικών Μαγνησίας, Κ. Καραδήμας αμφισβήτησε το επιχειρησιακό κομμάτι της απόφασης για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας, και τόσο ο ίδιος όσο και οι πρόεδροι της Ενωσης Στρατιωτικών Βόλου, Βασ. Δερβίσης, και της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ. Τοσίλιανης αναφέρθηκαν στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη η μετεγκατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου