ΤΟΠΙΚΑ

Ζαγοριανή φωτογράφος στη Vogue

ζαγοριανή-φωτογράφος-στη-vogue-555482

Εργο της νεαρής φοιτήτριας Μάτας Γεωργούδη παρουσιάζεται σε μεγάλο ιστότοπο της Ιταλίας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εξαιρετική φωτογραφία, που έχει ως φόντο την παραλία του Χορευτού και έχει αναρτηθεί στην ιταλική photo Vogue, ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ διεθνώς. Η φωτογραφία της Μάτας Γεωργούδη, φοιτήτριας από τη Ζαγορά, με μοντέλο την επίσης Ζαγοριανή Νεφέλη Καμβίτη, «ταξίδεψε» στην Ιταλία, κερδίζοντας πολλά θαυμαστά σχόλια από τους φίλους της φωτογραφίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η 19χρονη Μάτα Γεωργούδη είναι πρωτοετής φοιτήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση των Καλών Τεχνών σπουδάζει στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων.

Η επαφή της με τη φωτογραφία ξεκίνησε από νεαρή ηλικία κι όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήταν απολύτως συνειδητή η επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών, ενώ όπως υπογραμμίζει «η σχολή στην οποία φοιτώ ήταν πρώτη επιλογή» για την ίδια.

Η επαφή της με την ιταλική photo Vogue ήταν συμπτωματική και της έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει το ταλέντο της μέσα από μια σειρά δημιουργιών με διαφορετικά θέματα. «Είχα βρει το site της ιταλικής photo Vogue, στο οποίο μπορούσαμε να στέλνουμε φωτογραφίες όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο αντικείμενο και σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προωθήσω τη δουλειά μου. Αρχισα να στέλνω διάφορες φωτογραφίες από διαφορετικές κατηγορίες κάθε φορά και τελικά επελέγη η συγκεκριμένη» είπε.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου πριν από δύο εβδομάδες όταν είχε επισκεφτεί τη γενέτειρά της, αφήνοντας τον φακό να ταξιδέψει στην παραλία του Χορευτού. Μόλις προχθές έστειλε στον ίδιο ιστότοπο το στιγμιότυπο που αναρτήθηκε αμέσως, γεμίζοντας χαρά τη νεαρή φωτογράφο και τη Νεφέλη που πόζαρε σαν μοντέλο.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτέλεσε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη για τη νεαρή Ζαγοριανή φοιτήτρια, η οποία δηλώνει πανευτυχής για την ανάρτηση και τα διαδικτυακά σχόλια που αποσπά από τους φίλους της φωτογραφίας. Ονειρο και στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο, στο πεδίο της φωτογραφίας, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της στους γονείς της, Ελένη Σιάππα και Δημήτριο Γεωργούδη, οι οποίοι στήριξαν ευθύς εξαρχής το όνειρό της, εφοδιάζοντάς τη με τον ανάλογο φωτογραφικό εξοπλισμό.

Κλείνοντας, η χαρισματική Μάτα υπογραμμίζει ότι τη χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέσα από τη φωτογραφία της, που επελέγη από την photo Vogue, προβάλλεται ουσιαστικά η πατρίδα της, το Πήλιο και η Μαγνησία, ενώ της δίνει συναισθηματική ώθηση για να συνεχίσει ακάθεκτη τη φωτογραφική της διαδρομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου