ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: «Οδήγησαν στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες»

λα-σ-οδήγησαν-στην-ανέχεια-χιλιάδες-ο-555664

Περιοδεία πραγματοποίησαν στη Διεύθυνση Πρόνοιας και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου ο επικεφαλής της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας και Πέπη Αγραφιώτου, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύη Καρυδάκη, Χρήστος Κουραβέλας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, στην επαφή και στις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκαν τα εξής:

“Στη Δ/νση Πρόνοιας χρειάζεται η ενίσχυση της υπηρεσίας με περισσότερο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πληρέστερα στα αιτήματα και στην αξιολόγηση ατόμων για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων. Επίσης οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ανεύρεση ή διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε στις συνεδρίες – συνομιλίες, που τώρα γίνονται στον ίδιο χώρο, να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων, όπως επίσης και την ενίσχυση του προσωπικού στο τμήμα των προνοιακών επιδομάτων.

Στο Κέντρο Κοινότητας, που είναι υπεύθυνο για το ΚΕΑ (Κοιν. Εισόδ. Αλληλ), το ΤΕΒΑ (δικαιούχοι επισιτιστικής βοήθειας) και για συμβουλευτική απασχόλησης και για ένταξη σε προγράμματα πρόνοιας η κατάσταση από άποψη αριθμού προσωπικού είναι τραγική! Στον προγραμματισμό του Κέντρου Νεότητας ήταν να εξυπηρετηθούν 900 ενδιαφερόμενοι σε 3 χρόνια. Αντ’ αυτού, οι μόλις 5 εργαζόμενοι, μέσα σε ένα χρόνο, έχουν δεχτεί περίπου από 10.000 αιτήματα και έχουν ικανοποιήσει πάνω από 5.000. Γίνεται προφανής η εντατικοποίηση της εργασίας και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων να ανταποκριθούν στις ανάγκες, καθώς επίσης και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος επισήμανε ότι οι αριθμοί των ανθρώπων που ζητούν τη συνδρομή των παραπάνω υπηρεσιών φανερώνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και στην πόλη μας. Προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν οδηγήσει στην ανέχεια χιλιάδες οικογένειες. Καθημερινά όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν τρόπο να τα βγάλουν πέρα, αναζητώντας βοήθεια στα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας της Ε.Ε., προγράμματα που σχεδιάστηκαν για την ενσωμάτωση και τη χειραγώγηση των φτωχών και των ανέργων. Η τοπική διοίκηση έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στην εφαρμογή τους, όχι τόσο για να προσφερθεί βοήθεια, αλλά για να συνδράμει στη χειραγώγηση και την «καταστολή» της λαϊκής αντίδρασης.

Αυτήν την πολιτική υπηρέτησε και η δημοτική αρχή Βόλου, αυτήν την πολιτική υπηρετούν και οι υποψήφιοι στο δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζονται από τα κόμματα του «ευρωπαϊκού μονόδρομου» και των μνημονίων. Αυτοί που οδήγησαν στον αφανισμό τα δικαιώματα του λαού και από την άλλη δήθεν νοιάζονται μοιράζοντας τρόφιμα και ψιχουλοεπιδοματάκια από την Ε.Ε. Όλους αυτούς που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της ανάκαμψης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων πρέπει ο λαός του Βόλου να τους καταδικάσει και στις εκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, που ήταν και θα είναι ο καλύτερος υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου