ΛΑΡΙΣΑ

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου

στο-διαχρονικό-μουσείο-λάρισας-μαθητ-555997

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών ων τμημάτων Α1 και Α2 του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οδύσσειας με άμεση αναφορά στο δομικό στοιχείο του ανέμου, καθώς ο άνεμος, ως όργανο του Ποσειδώνα, επηρέασε και καθόρισε το ταξίδι του νόστου.

Αρχικά οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Πνοές Ανέμων» το οποίο αναφερόταν στη συμβολή και αποτύπωση του ανέμου στην τέχνη, τη θρησκεία, τις δραστηριότητες – πνευματικές και μη – των ανθρώπων από την Προϊστορία έως σήμερα.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όπου εκτίθενται ευρήματα που προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων.

Η έκθεση διατρέχει τον Θεσσαλικό χώρο διαχρονικά από την Παλαιολιθική εποχή έως και αυτή της Οθωμανικής περιόδου.

Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο εργαστήριο του Μουσείου όπου ασχολήθηκαν δημιουργικά με τη χειροτεχνία σε πηλό. Οι μαθητές αποτύπωσαν με τη χρήση σφραγίδας βυζαντινά ανάγλυφα.

Η επίσκεψη υλοποιήθηκε και διοργανώθηκε από τη φιλόλογο κα Βασιλική Πατσαρούχα ενώ συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η κα Δημαράκη Ξανθούλα και η κα Μπάρτζη Αναστασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου