ΤΟΠΙΚΑ

Της ήρθε… λογαριασμός 13 χρόνια μετά

της-ήρθε-λογαριασμός-13-χρόνια-μετά-556956

Κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και καταδικάστηκε

Δεκατρία χρόνια μετά ήρθε ο… λογαριασμός σε 51χρονη σήμερα πρώην ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών, η οποία κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους 100.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά στο 2006 και ήρθε στο φως μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση που έγινε το 2007, ωστόσο έφθασε στις δικαστικές αίθουσες με καθυστέρηση δεκατριών ετών.

Οπως έγινε γνωστό, η 51χρονη σήμερα γυναίκα διατηρούσε το 2006 ατομική επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών στην πόλη. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση το 2007 είχε διαπιστωθεί ότι είχε κάνει ανακριβή δήλωση εισοδήματος για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2006 έως και 31 Δεκεμβρίου 2006 και ότι δεν είχε εκδώσει τιμολόγια αξίας 60.000 ευρώ. Το ύψος της φοροδιαφυγής προσδιορίστηκε στο ποσό των 100.000 ευρώ και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η κατηγορούμενη παραστάθηκε στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσής της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μέσω του συνηγόρου της. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι η κατηγορούμενη βρέθηκε μπλεγμένη, επειδή η επιχείρηση ήταν στο όνομά της, όμως δεν τη λειτουργούσε η ίδια. Οπως ισχυρίστηκε την επιχείρηση διαχειριζόταν ο αδερφός της και ότι η ίδια δεν είχε σχέση με τα οικονομικά. Εξήγησε ότι η κατηγορούμενη είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν διαθέτει περιουσία, παρά μόνο ένα ακίνητο επίσης προσημειωμένο.

Οι ισχυρισμοί της 51χρονης μέσω του δικηγόρου της, αλλά και η σημερινή της οικονομική κατάσταση δεν έπεισαν όπως φαίνεται το δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και της αναγνώρισε δικαίωμα να ασκήσει έφεση όπως και έκανε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου