ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελεύθερος με όρους ο ταξιτζής για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

ελεύθερος-με-όρους-ο-ταξιτζής-για-τη-με-556973

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 49χρονος ταξιτζής από την Αθήνα, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα σε παράδρομο της εθνικής στο ύψος του κόμβου Αλμυρού για διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Στο ταξί που ξεκίνησε την κούρσα του από την Αθήνα επέβαιναν εκτός από τον ταξιτζή και έξι Πακιστανοί, πέντε εκ των οποίων δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Σε έλεγχο της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας συνελήφθησαν ο 49χρονος και οι έξι αλλοδαποί, που φέρονται να κατευθύνονταν προς τα Διαβατά παραπλανημένοι από fake σημείωμα που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άνοιγμα των συνόρων προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Σε βάρος του 49χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει και διοικητικές κυρώσεις καθώς εκτελούσε κούρσα χωρίς «κόκορα» και ταξίμετρο, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη για διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών και παρέπεμψε τον ταξιτζή στον ανακριτή. Στην απολογία του ο επαγγελματίας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε γνώση του ότι επρόκειτο για παράνομους μετανάστες. Οπως ανέφερε τον πλησίασαν στην πιάτσα των ταξί στον σταθμό Λαρίσης στα τρένα και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στη Λάρισα.

Τους επιβίβασε, συμφώνησαν το κόμιστρο και η κούρσα ξεκίνησε. Ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου