ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

στον-βόλο-η-ηγεσία-των-ενόπλων-δυνάμεω-557077

Επί ποδός οι τοπικοί φορείς για την αυριανή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου ενάντια στη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας

Αύριο Τετάρτη ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει στις 18.00 στο Μεταξουργείο ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα συζητηθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην Αττική, ενώ στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» αναμένονται «VIP αφίξεις».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στον Βόλο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώτερες στρατιωτικές πηγές την Παρασκευή αναμένεται στον Βόλο ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τον νέο αρχηγό θα συνοδεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκε στη γειτονική Λάρισα και περιόδευσε σε διάφορες μονάδες.

Η επίσκεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, συνδέεται άμεσα με την επικείμενη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η οποία σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ έχει καταληκτική ημερομηνία τέλος Ιουνίου.

Στο ΓΕΣ τις τελευταίες εβδομάδες «τρέχουν» τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική κανονικά. Μάλιστα η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και προσωπικά ο κ. Καμπάς εμφανίζεται να θέλει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε η μεταφορά μέχρι τότε, ώστε το προσωπικό της να έχει τον χρόνο να ρυθμίσει οικογενειακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις εγγραφές των παιδιών σε σχολεία.

Σύμφωνα με το σήμα που έχει φτάσει στον Βόλο, το μεγαλύτερο μέρος της Ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στον Αυλώνα κι ένα τάγμα θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον «Κανελλόπουλο», δίπλα δηλαδή στον ναύσταθμο και στα αρματαγωγά.

Παράλληλα με τα όσα συζητηθούν για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» θα ενημερωθεί και για τις πρόσφατες ασκήσεις και δράσεις της 32ης Ταξιαρχίας ως δύναμης αποτροπής, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής του για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στο «πόδι» για τη συγκέντρωση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προετοιμάζεται για την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18.00 στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία, με θέμα «Οικονομικές επιπτώσεις από τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλες οι τοπικές αρχές, ενώ επίσης αναμένεται να τοποθετηθούν επί του θέματος όλες οι ενώσεις και οι σύνδεσμοι αποστράτων και εφέδρων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας δεν πρόκειται να σταματήσει στην αυριανή εκδήλωση. Ανάλογα με το αν θα υπάρξουν απαντήσεις ή όχι από το ΥΕΘΑ, το οποίο σημειωτέον δεν έχει ακόμη απαντήσει στην κοινή επιστολή που απέστειλαν οι φορείς πριν από έναν μήνα ζητώντας την ανάκληση της μετακίνησης, υπάρχει πρόθεση να κλιμακωθούν οι πρωτοβουλίες, με μορφή την οποία θα συναποφασίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα όλοι οι φορείς μεταξύ τους.

Ο Σύνδεσμος Eφέδρων

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας καλεί τα μέλη του στην αυριανή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου κατά της απόφασης μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου