ΤΟΠΙΚΑ

Νέο βίαιο επεισόδιο

νέο-βίαιο-επεισόδιο-416551

Στα… επικίνδυνα και ανθυγιεινά συγκαταλέγεται, όπως όλα δείχνουν, το επάγγελμα του δημοτικού αστυνόμου στο Βόλο. Αυτό προκύπτει από τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος των υπαλλήλων από διαμαρτυρόμενους πολίτες που αντιδρούν βίαια σε βάρος τους, μετά την επιμονή των αντρών της υπηρεσίας να βεβαιώσουν σε βάρος τους κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα στο κέντρο του Βόλου, το οποίο μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος της υπηρεσίας και τοπικός Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διασταύρωση Δημητριάδος και Αντωνοπούλου, όταν ο δημοτικός αστυνόμος βεβαίωσε παράβαση για παράνομη στάθμευση στο Ι.Χ. Βολιώτη επαγγελματία που είχε σταθμεύσει προσωρινά το αυτοκίνητό του προκειμένου να διεκπεραιώσει προσωπική του υπόθεση σε παρακείμενο κατάστημα. Ο δημοτικός αστυνόμος άρχισε να βεβαιώνει την κλήση με την παράβαση. Στη θέα του ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πετάχτηκε έξω από το μαγαζί και διαμαρτυρήθηκε έντονα, ζητώντας να ανακληθεί η εις βάρος του παράβαση. Ο δημοτικός αστυνόμος του ανταπάντησε ότι η κλήση δεν μπορεί να διαγραφεί και τον ενημέρωσε ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει ένσταση, προσερχόμενος στην υπηρεσία και ανάλογα με τη βασιμότητα των ισχυρισμών του θα εξετάζονταν η διαγραφή ή όχι του προστίμου. Σύμφωνα με τον τοπικό Αντιδήμαρχο Βόλου και υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας Παντελή Πελεκάνο μετά τη φραστική διαμάχη που είχαν οι δύο άντρες ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έβαλε μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου και παρέσυρε ελαφρά το δημοτικό αστυνόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλα δυσάρεστα επακόλουθα. Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο ο δημοτικός αστυνόμος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Βολιώτη επαγγελματία.

Είναι το τρίτο περιστατικό βίας σε βάρος υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο έχει σημειωθεί στο Βόλο τους τελευταίους έξι μήνες. Όλα έχουν συμβεί στις δύο κεντρικότερες οδικές αρτηρίες του Βόλου, την οδό Δημητριάδος και την οδό Ιάσονος.

Εξάλλου την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας κατέσχεσαν τα εμπορεύματα από πλανόδιους μικροπωλητές διαφόρων εθνικοτήτων που δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα εμπορεύματα φυλάσσονται σε αποθήκη του κτηρίου της ΔΕΥΑΜΒ και όπως λέει ο κ. Πελεκάνος εκκρεμεί η συγκρότηση της Επιτροπής Κατασχεθέντων του Δήμου Βόλου προκειμένου τα προϊόντα που κατάσχονται να διανέμονται σε διάφορα ευαγή ιδρύματα της πόλης. 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου