ΤΟΠΙΚΑ

Στ. Θεοδωράκης: Στόχος του Ποταμιού οι δύο ευρωβουλευτές

στ-θεοδωράκης-στόχος-του-ποταμιού-οι-δ-557429

«Είμαστε το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα» δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης από τον Βόλο

Ποσοστό 5% και εκλογή δύο ευρωβουλευτών στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχει θέσει ως πολιτικό στόχο το Ποτάμι, όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης από τον Βόλο. Ο κ. Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Παντελή Αβραμίδη και Θανάση Χειμώνα, μίλησε στο Ξενία Βόλου σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία», ο οποίος στηρίζεται και από το Ποτάμι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «η ψήφος στο Ποτάμι θα είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη», σημειώνοντας ακόμη πως «είναι ψήφος για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο» και υποστήριξε ότι το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

«Στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν στις εκλογές γιατί η επόμενη Ευρωβουλή θα κρίνει εάν θα πάμε προς μία ανοικτή και πιο ενωμένη Ευρώπη και τελικά αν θα επικρατήσουν οι καταστροφικές δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού ή όχι» είπε και άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ πως ελάχιστο διάστημα πριν από τις ευρωεκλογές αποφεύγουν να μιλούν για τα ουσιαστικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Το Ποτάμι προσπαθεί να πείσει τα άλλα πολιτικά κόμματα να συζητήσουμε για την Ευρώπη. Πρέπει ο ελληνικός λαός να καταλάβει πως οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι η έναρξη λήψης κρίσιμων αποφάσεων σε επίπεδο Ευρώπης, που αφορούν και στη χώρα μας, είτε πρόκειται για τα εθνικά θέματα, είτε για τον πρωτογενή τομέα, είτε για τον τουρισμό. Εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να συζητήσουμε για τα παραπάνω θέματα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης, το κόμμα του ευελπιστεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των πολιτών στις ευρωεκλογές που θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση, όσο και εκείνων που κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να «δώσουν λευκή επιταγή» στη Ν.Δ ή να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ. «Θα στείλουμε στην Ευρωβουλή ανθρώπους που φημίζονται για άλλα πράγματα, πέρα από τις γνώσεις τους για τα ευρωπαϊκά θέματα. Για παράδειγμα θα στείλουμε ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς ή ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και θα αγωνιστούν για αυτή;» έθεσε το ερώτημα ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμπληρώνοντας πως ως χώρα «δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν», και ότι «υπάρχουν νέες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πρέπει να στηριχθούν, όπως το Ποτάμι».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου