ΤΟΠΙΚΑ

Ι.Αποστολάκης:Οι Βολιώτες θα γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού

ι-αποστολάκηςοι-βολιώτες-θα-γυρίσουν-557580

Σε παραπληροφόρηση μερίδας δημοτών αποδίδει ο συνδυασμός «Μαζί για τον Βόλο», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιάσονα Αποστολάκη, τις μεμονωμένες αντιδράσεις που καταγράφηκαν στην Άλλη Μεριά για το ενδεχόμενο διαμονής προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις επικείμενες εκλογές οι Βολιώτες θα γυρίσουν την πλάτη σε εκείνους που συστηματικά καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό στην πόλη.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Αποστολάκης τόνισε τα εξής:

«Με ένα από τα χρώματα που θέλουμε να χρωματίσουμε τον Βόλο είναι αυτό της φιλοξενίας και της έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που είναι πρόσφυγες πολέμου. Κατανοούμε πως υπάρχει εκτεταμένο ζήτημα παραπληροφόρησης που δημιουργεί φόβους σε μερίδα συνδημοτών μας και δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η συμμετοχή παραγόντων της «παρέας» του απερχόμενου δημάρχου στη συγκέντρωση των παραπληροφορημένων συνδημοτών μας. Αντίθετα, αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η παρουσία υποψήφιου άλλης δημοτικής παράταξης.

Δική μας πεποίθηση είναι ότι η κοινωνία του Βόλου είναι δεκτική και ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους, μια κοινωνία αλληλεγγύης, αντίθετη σε κάθε μορφή ξενοφοβίας και ρατσισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Βολιώτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, υποστηρίζουν με σθένος την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα κοινωνικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης ή καταγωγής, σε πείσμα όσων συστηματικά επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Σε όλους αυτούς, οι πολίτες του Βόλου θα γυρίσουν την πλάτη στις επικείμενες εκλογές, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου