ΤΟΠΙΚΑ

Πολλά ανοιχτά μέτωπα στα σχολεία τονίζει η Μαρία Σαμαρά

πολλά-ανοιχτά-μέτωπα-στα-σχολεία-τονί-559589

Συνάντηση με διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων πραγματοποίησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Ζαγοράς – Μουρεσίου και υποψήφια δήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η κ. Σαμαρά επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου, το Δημοτικό Τσαγκαράδας (Νανοπούλειο), το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας, όπου ενημερώθηκε εκτενώς από τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων για τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις της για τη βελτίωση των υποδομών και τη γενικότερη ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των παιδιών και των εφήβων της ευρύτερης περιοχής.

Αυτές αφορούν στην άμεση και ασφαλή αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στα σχολικά συγκροτήματα, στην επιδιόρθωση των ζημιών, στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, στη λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας και στην αντικατάσταση των υδρορροών, στον έλεγχο της στατικότητας των κτιρίων, αλλά και τη δίκαιη απόδοση πόρων από τον Δήμο.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για καλλιέργεια στενότερων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σχέσεων με την Αμπετέιο Σχολή του Καΐρου, με την οποία έχει αδελφοποιηθεί το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας.

«Οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές με κύριο σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Το ζήτημα όμως είναι, όπως μας αναφέρθηκε, πως η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν βοηθά ουσιαστικά στην επίλυση των ζητημάτων των διδακτηρίων και στην παροχή και άλλων υπηρεσιών για την κραταίωση του διδακτικού έργου και την τόνωση της γνωστικής εξέλιξης των μαθητών. Είναι απαράδεκτο να έχει να εμφανιστεί ο δήμαρχος πέντε χρόνια σε σχολική μονάδα, όπως μας επισημάνθηκε με μεγάλο παράπονο από τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε η κ. Σαμαρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου