ΤΟΠΙΚΑ

Σε Δελφούς και αρχαία Ολυμπία οι μαθητές του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

σε-δελφούς-και-αρχαία-ολυμπία-οι-μαθητ-559768

Εκδρομή στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που τρέχει στο σχολείο για τους «αρχαίους ελληνικούς τόπους

Την Πάτρα, τους Δελφούς και την αρχαία Ολυμπία γνώρισαν οι μαθητές της γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Αρχαίοι ελληνικοί τόποι: Θεατρικοί και άλλοι αγώνες».

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Απόλλωνα και του Μαντείου των Δελφών με αναφορά στους Δελφικούς Αγώνες και τα Δελφικά Μυστήρια, ενώ είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να θαυμάσουν το απαράμιλλης ομορφιάς άγαλμα του Ηνίοχου.

Στην πόλη της Ναυπάκτου επισκέφτηκαν το Κάστρο της πόλης, ενώ σε μια σύντομη στάση στις παρυφές της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο, έγινε αναφορά στο μεγαλόπνοο όραμα και σχεδιασμό του μεγάλου πολιτικού του 19ου αιώνα, με στόχο την ανάπτυξη και την εμπορική ώθηση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, καθώς επίσης και στο τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα της κατασκευής της. Σειρά είχε η Αρχαία Ολυμπία, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, ενώστο αρχαιολογικό Μουσείο θαύμασαν μεταξύ άλλων τον Ερμή του Πραξιτέλη, έργο που προκαλεί ένα αίσθημα απόλυτης ηρεμίας στον επισκέπτη. Στην πόλη της Πάτρας οι μαθητές περιηγήθηκαν στις πλατείες με τα όμορφα σιντριβάνια, στο Θέατρο Απόλλων, στους γεμάτους ζωή πεζόδρομους της πόλης και στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Επισκέφτηκαν, επίσης, το κάστρο της Πάτρας, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου είχαν την ευκαιρία σ’ έναν σύγχρονο και καλά οργανωμένο χώρο, να γνωρίσουν πτυχές του ιδιωτικού και δημόσιου βίου, αλλά και μια περιοδική έκθεση με αναφορά στους Φάρους.

Στην επιστροφή επισκέφτηκαν το Γαλαξίδι, όπου έκαναν μία σύντομη περιήγηση στη γεμάτη ναυτική ιστορία και παραδοσιακά κτίσματα κωμόπολη, αλλά και το Χάνι της Γραβιάς, όπου παρακολούθησαν προβολή αναφορικά με την ομώνυμη μάχη, ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του αγωνιστή Οδυσσέα Ανδρούτσου και γνώρισαν πολλά λαογραφικά στοιχεία για τέτοιου είδους χώρους, τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητά τους τις εποχές εκείνες.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Κατερίνα Μπάκα, Αχιλλέας Νικολάου και Ευμορφία Κοκκίνου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου