ΤΟΠΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Ν. Αγχίαλο

ο-πρόεδρος-της-δημοκρατίας-στη-ν-αγχία-559888

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις επετειακές εκδηλώσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» – Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους ιδρυτές του Συνεταιρισμού

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων συνεταιριστικής δράσης. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους ιδρυτές του Συνεταιρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σηματοδοτεί τη σημασία της ιστορίας και παρουσίας του Συνεταιρισμού στην περιοχή, στην Ελλάδα ευρύτερα, αλλά και τις αγορές του εξωτερικού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο. Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στην συνέχεια στις 11.00 – 12.45 το πρωί θα τελεστούν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικού μνημείου των ιδρυτικών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μνημείο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον προαύλειο χώρο του Συνεταιρισμού, ως έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά των ιδρυτών της «Δήμητρας» και είναι έργο του εικαστικού Γιάννη Παπαϊωάννου.

Κατόπιν ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα», που αφηγείται ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» και θα ξεναγηθεί από τον επιμελητή της έκθεσης δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα κατευθυνθούν αμέσως μετά στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα απευθύνει χαιρετισμό για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννη Κίτσιου. Μετά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή δώρων και η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου θα ολοκληρωθεί με την ξενάγησή του στο σύγχρονο οινοποιείο του Συνεταιρισμού.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ΔΣ και τους συνεταιριστές του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» στις 13.30 στην αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων «Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη», που θα διανθιστεί από δεκάλεπτη παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας. Θα χορέψουν τμήματα των Συλλόγων της Νέας Αγχιάλου Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Μαγνησίας «Η Οξυά» και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Αγχίαλος», με τη συνοδεία μουσικών. Την παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούν οι Ρία Ελληνίδου τραγούδι, Νίκος Κερασιώτης κλαρίνο, Χρήστος Δασκαλόπουλος βιολί, Κωνσταντίνος Μούτος λαούτο και Αναστασία Λύτρα κρουστά.

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία τίθενται σε ισχύ σήμερα Κυριακή στη Ν. Αγχίαλο, με αφορμή την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις επετειακές εκδηλώσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» για τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό 30ής Ιουλίου στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Γεωργίου και Πυράσου και την οδό Αγ. Γεωργίου, στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Ράλλη και 30ής Ιουλίου, στη Ν. Αγχίαλο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα από τις 7.30 το πρωί έως τις 11.15 κατά την άφιξη και αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους λοιπούς παράπλευρους δρόμους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου