ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρώπινη δράση και γεμάτη χρώμα

ανθρώπινη-δράση-και-γεμάτη-χρώμα-559900

Συντόνισε η δημοτική σύμβουλος Βόλου και εκπαιδευτικός Νατάσα Μορφογιάννη

Μία ιδιαίτερα σημαντική δράση, γεμάτη λουλούδια, χρώμα, χαμόγελα και αισιοδοξία, συντόνισε προχθές η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Βόλου, αλλά και εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, Νατάσα Μορφογιάννη.

«Εφερα κοντά τις δύο μεγάλες μου αγάπες», σχολίαζε η κ. Μορφογιάννη, περιγράφοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε και η οποία την γέμισε με απόλυτη ικανοποίηση, βλέποντας τον ενθουσιασμό των δύο ομάδων που συναντήθηκαν. Από τη μία οι μαθητές της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, στο οποίο διδάσκει και από την άλλη τα μέλη του Συνεταιρισμού Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιοτρόπια», με τα οποία συνεχίζει να διατηρεί στενότατους δεσμούς, τους οποίους ανέπτυξε ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ αρχικά και στη συνέχεια ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης.

Ανάμεσα στο σχολείο της και στα «Ηλιοτρόπια» έριξε γέφυρα επικοινωνίας. Προχθές οι ανθοκόμοι των «Ηλιοτροπίων» (του Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε από το 2009 και διατηρεί θερμοκήπιο στα «Κήπια» Ανακασιάς, αλλά και το βαγονάκι – περίπτερο στην Πλατεία Πανεπιστημίου για πώληση των προϊόντων του) επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Αγχίαλο.

Με μια αγκαλιά πολύχρωμων φυτών από το θερμοκήπιο τα μέλη του Συνεταιρισμού πέρασαν την είσοδο του σχολείου. Τη δική τους αγκαλιά άνοιξαν οι μαθητές όλων των τάξεων, οι οποίοι τους υποδέθηκαν με χαρά. Ολοι μαζί έγιναν μια παρέα. Τα λουλούδια φυτεύτηκαν στην αυλή, φέρνοντας την άνοιξη. Μαζί, όμως, με τα φυτά στέρεο έδαφος βρήκε και η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

«Τα παιδιά και οι νέοι μίλησαν μεταξύ τους, έπαιξαν μπάλα, συζήτησαν τρώγοντας και πίνοντας χυμούς. Ηταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η συνάντησή τους», ανέφερε η Νατάσα Μορφογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου