ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Μπουκώρος: Όλος ο Βόλος για την Ταξιαρχία

χρήστος-μπουκώρος-όλος-ο-βόλος-για-την-559975

Του Χρήστου Μπουκώρου, βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

Την ερχόμενη Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, διοργανώνεται εκδήλωση με στόχο να διατρανώσουν οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς την αντίθεσή τους στην απομάκρυνση από τον Βόλο της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Αρχικά, θα ήθελα να συγχαρώ τον Εμπορικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του και να καλέσω όλους τους τοπικούς φορείς, χωρίς καμία εξαίρεση, να ενδυναμώσουν με τη συμμετοχή τους τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Στις όποιες αντιδράσεις των τοπικών φορέων μέχρι σήμερα, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας απαντούσε ότι επιχειρησιακοί είναι οι λόγοι που επιβάλλουν την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας. Πριν από λίγες μέρες, όμως, ήρθε ένα tweet του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Στρατού, στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, να τονίσει ότι η απόφαση του υπουργού Αμυνας κ. Αποστολάκη δεν είναι και κανένα θέσφατο. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός στρατηγός έγραψε: «Νομίζω πως η νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων πρέπει να επανεξετάσει με καθαρά επιχειρησιακά, διακλαδικά και επαγγελματικά κριτήρια κάποιες από τις περίεργες ή «επαγγελματικά ανεξήγητες» αποφάσεις της προηγούμενης ηγεσίας ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ». Για να προσθέσει επεξηγηματικά: «Θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις και να επανεξεταστούν με επιχειρησιακά κριτήρια όλα». Είναι εμφανές ότι ο στρατηγός Κωσταράκος υποστηρίζει ότι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο δεν υπακούει σε επιχειρησιακά, διακλαδικά και επαγγελματικά κριτήρια! Τότε, γιατί αυτή η εμμονή για μετακίνηση της Ταξιαρχίας; Επιπλέον πού είναι τα ισοδύναμα που υποσχέθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προς τους τοπικούς φορείς; Ας μην κοροϊδεύουν την τοπική κοινωνία ότι το ισοδύναμο μπορεί να είναι η ολιγόμηνη εκπαίδευση ορισμένων Αμερικανών, οι οποίοι φέτος μπορεί να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα και του χρόνου οπουδήποτε στον κόσμο.

Το οικονομικό αποτύπωμα της Ταξιαρχίας στον Βόλο είναι 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. Γνώστες της λειτουργίας της Ταξιαρχίας μιλούν για ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό αποτύπωμα.

Ο Βόλος και η Μαγνησία δεν αντέχουν άλλα χτυπήματα. Αποβιομηχάνιση, αποεπένδυση, ανεργία. Φτάνει πια. Ο Βόλος δικαιούται ανάπτυξη οικονομική, ανάπτυξη τουριστική, ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την παραμονή ενός στρατιωτικού σχηματισμού που έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης. Ολοι μαζί στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας την ερχόμενη Τετάρτη, για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν συνεχώς σε βάρος του Βόλου και της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου