ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερώθηκαν για το Brexit και τις συνέπειές του

ενημερώθηκαν-για-το-brexit-και-τις-συνέπειέ-561107

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου στο Βέλγιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Στο Βέλγιο ταξίδεψαν μαθητές του 4ουΓενικού Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Συνολικά επτά καθηγητές και είκοσιμαθητές απόΠορτογαλία, Ελλάδα, Λετονία και Εσθονία μετέβησαν στο Βέλγιο όπου και τους υποδέχτηκαν καθηγητές και μαθητές του σχολείου Sint-Romboutscollege.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του σχολείου, ενώ οι καθηγητές έμειναν σε ξενοδοχείο της πόλης. Η προετοιμασίατης επίσκεψης είχε αρχίσει αρκετό διάστημα πριν την επίσκεψη μέσω του διαδικτύου, με την εκπόνηση εργασιών σχετικών με τη νεανική επιχειρηματικότητα, με ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα και παράλληλα επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής και άλλες σχετικές δράσεις.

Την πρώτη ημέρα, μετά την υποδοχή στο σχολείο και τα «παιχνίδια γνωριμίας» των μαθητών μεταξύ τους, έγιναν οι παρουσιάσεις των σχολείων όλων των χωρών και παράλληλα των δράσεων που έγιναν στο μεσοδιάστημα, από την τελευταία επίσκεψη των μαθητών στην Εσθονία τον Ιανουάριο, έως την επίσκεψη στο Βέλγιο.

Το Σαββατοκύριακο αφιερώθηκε σε αθλητικές δραστηριότητες στην καταπράσινη φύση της περιοχής, ομαδικά παιχνίδια, περιήγηση στο Βοτανικό κήπο και παράλληλα ξενάγηση σε άλλες κοντινές περιοχές της πόλης όπως Brugge, Blankenberge, Waterloo, με παράλληλη επίσκεψη στο μουσείο της ιστορικής μάχης .

Οι επόμενες ημέρες περιλάμβαναν μετά τις εργασίες στο σχολείο περιήγηση στην Antwerp και στις Βρυξέλλες, επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημέρωση για το ρόλο του, τη σημασία της ψήφου των Ευρωπαίων πολιτών και το φλέγον ζήτημα του Brexit και τις συνέπειες του. Επίσκεψη στη συνέχεια στην παλιά πόλη και ελεύθερος χρόνος για να γευτούν όλοι τις διάσημες βάφλες και τα υπέροχα σοκολατάκια σε διάφορα πασχαλινά σχέδια και γεύσεις.

Οι δύο τελευταίες ημέρες αφιερώθηκαν, πέρα από αθλητικούς αγώνες, σε επισκέψεις σε ντόπιες επιχειρήσεις σοκαλατοποιίας και παραγωγής μπύρας. Οι μαθητές δοκιμάστηκαν στη δημιουργία σοκολατένιων ειδών, γεύτηκαν διαφορετικές γεύσεις και παρακολούθησαν τηδιαδικασίαδημιουργίαςπρωτότυπων πασχαλινών ειδών. Στο εργοστάσιο μπύρας ενημερώθηκαν για τα υλικά από τα οποία δημιουργείται, τα αρωματικά φυτά που προσθέτονται και γενικότερα τα στάδια δημιουργίας της έως την κατανάλωση.

Η τελευταία ημέρα αφορούσε τη συνέχιση του προγράμματος στο μέλλον, με νέες δράσεις, ενσωμάτωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο ευρύτερο σύνολο και πρωτότυπες ιδέες, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την εμπλοκή όλων των κοινωνικών φορέων.Η επόμενη συνάντηση καθηγητών θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου