ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός ρεμάτων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

καθαρισμός-ρεμάτων-στον-δήμο-ζαγοράς-8-561176

Μια μεγάλη προσπάθεια να καθαριστούν από φερτές ύλες ρέματα σε διάφορα σημεία του Βόρειου και Ανατολικού Πηλίου, προγραμματίζουν Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Παν. Κουτσάφτη, μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Μαγνησίας και τον ανάδοχο του έργου, πραγματοποίησαν αυτοψία στα ρέματα στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Οπως επεσήμανε ο κ. Κουτσάφτης, “Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες σε περιοχές όπως η δική μας με μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων τη χειμερινή περίοδο, χαρακτηρίζονται απολύτως αναγκαίες για την βελτίωση της παροχετευτικότητας των υδατορεμάτων.

Η μεταφορά φερτών και η έντονη χειμαρρικότητα ορισμένων υδατορεμάτων, απαιτούν στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονικών στα ρέματα εκτάσεων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προγραμματίζουμε άμεσα παρεμβάσεις, σύμφωνες με τη κείμενη νομοθεσία που διασφαλίζουν τη φυσική λειτουργία των ρεμάτων και είναι περιβαλλοντικά αποδεκτές.

Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί βασική αρχή σε κάθε δράση της Δημοτικής Αρχής ώστε να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, τα έργα καθαρισμού των υδατορεμάτων δημιουργούν σημαντικό όφελος για την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου.

Εξετάσαμε με τους μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και τον εργολάβο όλα τα υδατορέματα στα οποία θα γίνουν εργασίες καθαρισμού, άρσης επιχωματώσεων πυθμένα και κάποιες μικρές διευθετήσεις ώστε η ροή να γίνεται πιο ήπια σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Σύντομα ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στην περιοχή μας, καταλήγει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, και πρόσθεσε ότι “σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού στις περιοχές όπου εντοπίσαμε τα σημαντικότερα προβλήματα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου