ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία στην ΑΓΕΤ από την πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου

αυτοψία-στην-αγετ-από-την-πρόεδρο-του-μ-561228

Αυτοψία στους χώρους της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας, συνοδεία των δικηγόρων της επιτροπής πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, του δικηγόρου της ΑΓΕΤ και παρουσία του διευθυντή του εργοστασίου, θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

Η πρόεδρος δεν εξέδωσε χθες απόφαση επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής που ζήτησε η επιτροπή πολιτών, η οποία διεκδικεί να απαγορευτεί η φορτοεκφόρτωση πλοίου που την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου μετέφερε RDF στο τοπικό εργοστάσιο και κάθε πλοίου που μεταφέρει εμπόρευμα RDF στην ΑΓΕΤ.

Μάλιστα την περασμένη Τρίτη μέλη της επιτροπής είχαν προχωρήσει σε ακτιβιστική ενέργεια στο εργοστάσιο για να απαγορεύσουν την εκφόρτωση φορτίου RDF.

Η επιτροπή είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΑΓΕΤ με αίτημα την απαγόρευση εκφόρτωσης φορτίων RDF και υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούνται οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη φορτοεκφόρτωση πλοίων. Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου πρόκειται να κάνει αυτοψία στο εργοστάσιο για να διαπιστώσει κάποιες τεχνικές παραμέτρους πριν αποφασίσει επί της προσωρινής διαταγής.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου