ΤΟΠΙΚΑ

Για κακούργημα διώκεται πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου

για-κακούργημα-διώκεται-πρώην-ταμίας-561303

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας θα καθίσει το επόμενο διάστημα ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό 283.885,30 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2016 στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία είχε εντοπιστεί μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία και ανακοινώθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές που οριστικοποίησαν το έλλειμμα, ενώ τόσο ο ταμίας, όσο και ένας ακόμη υπάλληλος, που εισέπραττε τέλη από τις λαϊκές αγορές, άλλαξαν εργασιακό πόστο. Ακολούθησε ΕΔΕ, ενώ το πόρισμά της μαζί με την έκθεση των ορκωτών λογιστών κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή στην Εισαγγελία Βόλου. Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον ίδιο χρόνο το έλλειμμα είχε καταλογιστεί ονομαστικά στον πρώην ταμία.

Ακολούθησε κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από τον τότε εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου Θάνο Θεοδώρου. Η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του πρώην ταμία και ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας από τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο πρώην ταμίας κατηγορείται για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του δημοσίου. Πρόκειται για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου