ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει η υγειονομική βόμβα στην Αγριά

παραμένει-η-υγειονομική-βόμβα-στην-αγ-561411

Περίοικοι δεν τολμούν ούτε τα παράθυρά τους να ανοίξουν – Σωρός σκουπιδιών στον προαύλειο χώρο

Ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους δεν τολμούν να ανοίξουν κάτοικοι της Αγριάς, που γειτνιάζουν με το σπίτι 80χρονου το οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο τυλίχθηκε στις φλόγες από κερί που άναψε για να βλέπει στο σκοτάδι. Σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της «υγειονομικής βόμβας» στη γειτονιά, το σπίτι δεν έχει καθαριστεί…

Φωτιά που ξέσπασε στα τέλη Φεβρουαρίου σε σπίτι μοναχικού ηλικιωμένου στην Αγριά, δεν αποκάλυψε μόνο το δράμα του άτυχου 80χρονου, αλλά κι ένα σπίτι – «υγειονομική βόμβα». Ο ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης είχε μετατρέψει το σπίτι του σε μία «αποθήκη» με κάθε λογής άχρηστο υλικό που μάζευε από τον δρόμο και τα σκουπίδια.

Πυροσβέστες που κλήθηκαν να επέμβουν για την κατάσβεση της φωτιάς και τον απεγκλωβισμό του 80χρονου αναγκάστηκαν να βγάλουν πολλά άχρηστα αντικείμενα έξω από το σπίτι. Τότε, μία ολόκληρη γειτονιά είχε ξεσηκωθεί για την εστία ρύπανσης που προέκυψε απέναντι από τις πόρτες των σπιτιών των κατοίκων.

Με παρέμβαση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου στην Εισαγγελία Βόλου, δόθηκε εντολή καθαρισμού του δημοτικού χώρου από τα αντικείμενα που βρίσκονταν στον δρόμο. Τα αντικείμενα μαζεύτηκαν, το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε.

Στον προαύλειο χώρο του σπιτιού και μέσα σε αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες άχρηστα αντικείμενα. Καφάσια, πλαστικά μπουκάλια, κουβάδες, λάστιχα, πλαστικά κουτιά από μπογιές, σακούλες απορριμμάτων με άγνωστο περιεχόμενο, ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί είναι πεταμένο στο προαύλιο του σπιτιού, με κίνδυνο ακόμη και για νέα πυρκαγιά.

«Θυμίζει σκουπιδότοπο. Αποτελεί εστία μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή», αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος Μπάμπης Ζάχος, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες περιοίκων που επί δύο μήνες σχεδόν δεν τολμούν ούτε παράθυρα να ανοίξουν για να αερίσουν τα σπίτια τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί επιτήδειοι που κάνουν… πλιάτσικο, ταυτόχρονα όμως ανακατεύουν τα σκουπίδια και αναδίδεται δυσοσμία. Το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμη εντονότερο αν δεν καθαριστεί και δεν απολυμανθεί ο χώρος, πριν αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

«Το πρόβλημα είναι γνωστό στις υπηρεσίες. Ο δήμος θα πρέπει να παρέμβει και να καθαρίσει τον χώρο που αποτελεί εστία μόλυνσης για μια ολόκληρη γειτονιά», αναφέρει ο κ. Ζάχος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου