Μαθήτριες του Βόλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-05, 18:18:16
Μαθήτριες του Βόλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

To 8o ΓΕΛ και το Μουσικό Σχολείο Βόλου εκπροσώπησαν τη Θεσσαλία στο πλαίσιο του Euroscola

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της ημερίδας Euroscola, εκπροσώπησαν στις 21 Φεβρουαρίου, δύο μαθήτριες της β’ Λυκείου από τον Βόλο. Πρόκειται για την Ελένη Κουκλουμπέρη από το 8ο Λύκειο Βόλου και τη Θεοδώρα Μήτσου από το Μουσικό Σχολείο Βόλου που συνοδεύονταν από την καθηγήτρια των Αγγλικών του Μουσικού Σχολείου κ. Ελίνα Παπαγεωργίου.

Εκεί συναντήθηκαν με εφήβους από τα 28 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συζήτησαν θέματα όπως για την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μετανάστευση και την ένταξη, το περιβάλλον, τις ευρωπαϊκές εκλογές 2019, την ανεργία των νέων και το μέλλον της Ευρώπης.

Το ΕΚ υποδέχτηκε τους μαθητές του Λυκείου από τις 8:30 π.μ. για το πρωινό γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαν την υπόλοιπη ημέρα. Η επιλογή των θεμάτων προς συζήτηση είχε γίνει πριν από τη μετάβαση στο Στρασβούργο. Οι συμμετέχοντες που είχαν ήδη σχηματιστεί σε πολυεθνικές ομάδες κάθισαν στις θέσεις των ευρωβουλευτών. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σύντομες ερωτήσεις πάνω στα βασικά καθήκοντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακολούθησε μια σύντομη έρευνα πάνω στις γνώσεις των νέων για την Ευρώπη, όπου οι μαθητές απαντούσαν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ψήφο. Κάθε σχολείο είχε ετοιμάσει μια μικρή παρουσίαση.

Η ελληνική παρουσίαση με αναφορές στις ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μεσημέρι οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι που είχε μεταφραστεί σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη συνέχεια έπαιξαν το ρόλο του ευρωβουλευτή ψηφίζοντας το κείμενο που θα αποτελούσε και την ημερήσια απόφαση της Euroscola.

Η ημέρα τελείωσε με ένα παιχνίδι πολιτιστικών γνώσεων για την Ευρώπη και μια επίσημη, αποχαιρετιστήρια τελετή που ακούστηκε ο ευρωπαϊκός ύμνος.

Ολοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα πιστοποιητικό που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι μαθήτριες βίωσαν μια σημαντική εμπειρία, παρακαταθήκη στη ζωή τους.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=