ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος διακινητών ναρκωτικών σχολεία στη Μαγνησία

στόχος-διακινητών-ναρκωτικών-σχολεί-562519

Συναγερμός κάθε φορά που εμφανίζεται εξωσχολικός μέσα στα προαύλια και έρχεται σε επαφή με μαθητές

Στο στόχαστρο διακινητών ναρκωτικών ουσιών φαίνεται να βρίσκονται σχολικές μονάδες και στη Μαγνησία. Επίδοξα «βαποράκια» εμφανίζονται ακόμη και ως μαθητές για να προσεγγίσουν τη νεολαία και να αναζητήσουν ανάμεσά της τους νέους… πελάτες τους. Εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τον έγκαιρο εντοπισμό τέτοιων περιστατικών, ενώ κάθε εμφάνιση εξωσχολικού μέσα σε σχολικό προαύλιο προκαλεί συναγερμό. Δεν είναι τυχαίο ότι δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και της ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης τους, περιπολούν έξω από σχολικές μονάδες.

Μόλις πριν από δύο ημέρες σήμανε νέος συναγερμός σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη, για εξωσχολικό που εντοπίστηκε εντός του προαυλίου, σε χώρο που έχει καθιερωθεί σαν… καπνιστήριο. Ομάδα μαθητών την ώρα του διαλείμματος βρισκόταν στον χώρο ακούγοντας μουσική από τις συσκευές των κινητών τηλεφώνων έχοντας άνεση με εξωσχολικό μεγαλύτερης ηλικίας που βρισκόταν επίσης στον χώρο και κάπνιζε τσιγάρο με άγνωστο περιεχόμενο.

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που εντόπισε την άγνωστη φυσιογνωμία ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο «εισβολέας» ο οποίος φέρεται να απάντησε με θράσος και τράπηκε σε φυγή πηδώντας τα κάγκελα μόνο όταν ο εκπαιδευτικός απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Γύρω από το περιστατικό έγινε μεγάλος ντόρος. Εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά στα σχολικά προαύλια όπου εισβάλλουν εξωσχολικοί που έρχονται σε επαφή με μαθητές. Πηδούν από τα κάγκελα και μπαίνουν μέσα στα σχολεία, κρατώντας σε διαρκή εγρήγορση τους εκπαιδευτικούς που στο παρελθόν έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιστατικά διακινητών ναρκωτικών ουσιών που για να εισχωρήσουν στη νεολαία εγγράφονταν ως μαθητές σε σχολεία!

Σε τρεις σχολικές μονάδες στο παρελθόν επιχειρήθηκε να εισβάλλουν διακινητές ναρκωτικών. Μάλιστα για κάποια χρόνια είχαν γίνει ο «εφιάλτης» ενός ολόκληρου σχολείου, στο οποίο πήραν μετεγγραφή από δύο διαφορετικά Λύκεια. Παρακολουθούσαν τα μαθήματα μόνο και μόνο για να μην «κόβονται» από απουσίες και στα διαλείμματα επιχειρούσαν να προσεγγίσουν μαθητές για να τους μυήσουν στον κόσμο των ναρκωτικών. Φαίνεται ότι είχαν επηρεάσει συμμαθητές τους, οι γονείς των οποίων κλήθηκαν από εκπαιδευτικούς και όλοι μαζί ανέλαβαν δράση. Οι «μαθητές» – «βαποράκια» βρίσκονταν σε στενό… μαρκάρισμα από εκπαιδευτικούς που ήταν σε διαρκή συνεργασία και με τις διωκτικές αρχές μέχρι που απογοητεύτηκαν και έφυγαν με άλλον προορισμό.

Η Αστυνομία κάνει καθημερινές περιπολίες έξω από τα σχολεία ελέγχοντας τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων που επιχειρούν να προσεγγίσουν μαθητές, ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα που έχουν πολλές «κρυφές γωνιές» και είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου