ΤΟΠΙΚΑ

Στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ ο Σεραφείμ Μαουσίδης

στην-πανηγυρική-εκδήλωση-για-τα-100-χρόν-562586

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας και πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μαουσίδης Σεραφείμ, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στην Κεντρική εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Μαζί σε αυτή την εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Πλαστάρας Τρύφων.

Μια εκδήλωση εορτασμού, ορόσημο, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θέμα της εκδήλωσης: «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας». Η συνδικαλιστική δράση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας ήταν το βασικό κομμάτι που τονίστηκε σε αυτή την εκδήλωση. Η Ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική η οπτικοακουστική παρουσίαση για την εκατονταετή πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, με αφήγηση του κ. Ρένου Χαραλαμπίδη και τη μουσική επιμέλεια του κ. Δημήτρη Μυστακίδη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, στην ομιλία του «Η ΓΣΕΒΕΕ δεν είναι μόνο ένα κίνημα, που απλά εκφράζει μία τάξη της κοινωνίας μας, αλλά είναι η ίδια η συνείδηση των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Χώρας μας. Αυτή η εκατόχρονη ιστορική της πορεία, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στενή σύνδεση και την συνάφειά της, με την ιστορική πορεία της πατρίδας μας. Με άλλα λόγια, η ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, είναι ζυμωμένη μαζί με την ιστορία της Ελλάδας».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Κουράσης, υπογράμμισε πως «η εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, δεν έχουν σκοπό την αφήγηση των γεγονότων, αλλά και την ερμηνεία τους και την σύνδεσή τους με το παρόν και το μέλλον της Συνομοσπονδίας. Είναι χρέος τιμής για εμάς, να θυμόμαστε, πως η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα, είναι αγώνας για επιβίωση και ανάπτυξη. Και πως οι ίδιες αγωνίες, οι ίδιοι φόβοι, οι ίδιες ελπίδες, αλλά και η ίδια δύναμη, χαρακτηρίζουν όλους εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Η ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ είναι ο δικός μας πολιτισμός, η δική μας σοφία, η δική μας κληρονομιά, η δική μας ταυτότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου