ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιώνεται κατά 20 εκατ. ο Βόλος με την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας

ζημιώνεται-κατά-20-εκατ-ο-βόλος-με-την-απ-562730

Εκδήλωση για τις οικονομικές επιπτώσεις της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας διοργανώνεται στο Μεταξουργείο

Αναταραχές και σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που μεταφράζεται σε οικονομική ζημιά της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας ζητώντας ισοδύναμο από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μεγάλη απώλεια για την πόλη και την τοπική οικονομία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι επιπτώσεις της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» θα αναπτυχθούν στην ανοιχτή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τη συμμετοχή παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν φορείς και κάτοικοι της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος διευκρίνισε ότι «αυτό που ζητάμε είναι να τοποθετηθούν επίσημα οι εμπλεκόμενοι και να μας αναφέρουν ποιο θα είναι το ισοδύναμο σε περίπτωση μετεγκατάστασης. Δεν μας αρκούν οι αόριστες υποσχέσεις για το ισοδύναμο» είπε.

Ο ίδιος ανέφερε παράλληλα ότι το μεσοδιάστημα που θα μεσολαβήσει από την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας μέχρι το ισοδύναμο θα είναι καταστροφικό για την πόλη και κατά συνέπεια πρέπει να γίνει ταυτόχρονα.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν ενώσεις αποστράτων και εφέδρων αξιωματικών, σωμάτων ασφαλείας που θα τοποθετηθούν σε στρατιωτικά θέματα και παράλληλα παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς προκειμένου «να ενημερωθούν, να τοποθετηθούν και γενικότερα να ξαναδούμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, ούτως ώστε να μπλοκάρουμε τη συγκεκριμένη απόφαση» είπε ο κ. Οντόπουλος.

Οικονομικό αποτύπωμα

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αναταραχή για τον λόγο ότι το οικονομικό αποτύπωμα του της Ταξιαρχίας αποτιμάται στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία διοχετεύονται στην τοπική οικονομία και ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στα εμπορικά καταστήματα» επισήμανε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Ε.Σ.Β. αποτελεί συνέχεια του υπομνήματος (12 Μαρτίου) προς τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να δοθεί απάντηση.

«Δεν κάνουμε λόγο για το επιχειρησιακό σκέλος γιατί είναι θέμα που αφορά εξ ολοκλήρου στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Εμείς πασχίζουμε για το ισοδύναμο και διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί ορισμένοι δεν έχουν κατανοήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα υπάρξουν για την περιοχή», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου