ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπάδιασε πεύκο… με το Χριστός Ανέστη!

λαμπάδιασε-πεύκο-με-το-χριστός-ανέστ-442688

Λαμπάδιασε πεύκο στο Λαύκο κοντά στην εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου το βράδυ της Ανάστασης! Έντρομοι οι 150 περίπου πιστοί έτρεχαν να φύγουν από το προαύλιο του Ιερού Ναού, ενώ τη φωτιά προσπάθησαν να κατασβήσουν κάτοικοι και επισκέπτες στην περιοχή με πυροσβεστήρες και λάστιχα μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική από την Αργαλαστή!

Ηταν λίγο μετά το Χριστός Ανέστη και λίγο μετά τις 12.00 το βράδυ όταν οι 150 περίπου πιστοί που είχαν πάει στην εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου στο Λαύκο για να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη ακολουθία είδαν ένα πεύκο να πιάνει φωτιά. Χρειάστηκαν ένα-δύο βαρελότα για να λαμπαδιάσει το δέντρο στην κυριολεξία!

«Τη δεύτερη φορά που είπε ο πάτερ Αυγουστίνος το Χριστός Ανέστη είδαμε το πεύκο να λαμπαδιάζει. Η φωτιά έγινε μεγάλη κατευθείαν, αν και δεν φυσούσε, μάλλον επειδή ήταν ακαθάριστο και είχε πολλά ξερά μέσα στα κλαδιά του», λέει ο Σταμάτης Βακούλας, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου που έκανε Ανάσταση στη συγκεκριμένη εκκλησία.

Ευτυχώς το πεύκο που έπιασε φωτιά ήταν λίγο πιο δίπλα από την εκκλησία, κοντά στην παιδική χαρά, και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αφού ο κόσμος που βρέθηκε το βράδυ της Ανάστασης στο Λαύκο είδε μια φωτιά να ξεσπά σε ύψος 10 μέτρων!

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά ο κόσμος τράπηκε σε φυγή – ο παππάς μπήκε μέσα στην εκκλησία – ενώ μερικοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στην περιοχή πήραν πυροσβεστήρες και το λάστιχο του κοινοτικού καταστήματος και προσπάθησαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. «Ήταν ένας κύριος από την Στερεά Ελλάδα που αμέσως κινητοποιήθηκε και ζητούσε πυροσβεστήρες για να σβήσει τη φωτιά. Μάλιστα ένας αλλοδαπός ανέβηκε πάνω στο δέντρο και πήρε το λάστιχο και άρχισε να βρέχει από εκεί», λέει ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Φλέρης που επίσης βρέθηκε εκεί την Ανάσταση.

Η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο περίπου μετά από ένα τέταρτο -και αυτό γιατί οι δρόμοι στην Αργαλαστή ήταν μπλοκαρισμένοι από τα πολλά αυτοκίνητα και δεν μπορούσε να περάσει το όχημα εύκολα- και μέχρι τις 12.30 είχε θέσει την φωτιά υπό έλεγχο.

«Πραγματικά είχαμε άγιο αν αναλογιστεί κανείς ότι εκεί που κάηκε το πεύκο υπήρχαν 7-8 δέντρα στη σειρά. Αν πιάνανε και τα δίπλα από μια σπίθα, που ήταν πάρα πολύ εύκολο, θα περνούσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο βράδυ», τονίζει ο κ. Φλέρης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου