ΤΟΠΙΚΑ

23.601 μερίδες φαγητού σε πολίτες στο Δήμο Βόλου

23-601-μερίδες-φαγητού-σε-πολίτες-στο-δήμο-β-563785

Μέσω του προγράμματος «Σίτιση στο Σπίτι»

Συνολικά 23.601 μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν σε δημότες μέσω του προγράμματος «Σίτιση στο Σπίτι» το δεκάμηνο από Μάρτιο έως Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τον απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ήρθε προς έγκριση στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Οι μερίδες φαγητού, όπως και ο αριθμός των οικογενειακών καρτών που εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «μαρτυρούν» το μέγεθος του οικονομικού και κατ’ επέκταση κοινωνικού προβλήματος που έχει προκληθεί στην πόλη στα χρόνια της κρίσης, οπότε και ολόκληρες οικογένειες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καν τα βασικά για το οικογενειακό τραπέζι.

Εξάλλου, ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της οδογέφυρας στον Ξηριά, αλλά και για τη σύνταξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η Οικονομική Επιτροπή άναψε «πράσινο φως» για τους όρους του διαγωνισμού για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Ξηριά, στο ύψος της λαχαναγοράς, ένα έργο προϋπολογισμού 1,95 εκατ. ευρώ. Η γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο είχε κατεδαφιστεί λόγω επικινδυνότητας και έκτοτε κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν κυκλικό δρομολόγιο για να φθάσουν στον προορισμό τους. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού το έργο, από τη στιγμή που θα υπογραφτεί η σύμβασή του, θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δέκα μηνών.

Σε διαγωνισμό βγαίνει και η μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 124.793,97 ευρώ. Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται μέσα από το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου ο Δήμος Βόλου να εκπονήσει το δικό του σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου