ΤΟΠΙΚΑ

«Συμμαχία των Πολιτών και πάλι»

συμμαχία-των-πολιτών-και-πάλι-563849

Υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ιγγλέσης

Για τη «νέα τετραετία της δημιουργίας και των έργων» μιλά με δήλωσή του ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Στη δήλωσή του αναλυτικά αναφέρει:

Ηταν Μάιος του 2014 όταν οι πολίτες του νομού μας μου επεφύλαξαν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν εκπρόσωπό τους στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η παράταξή μας, η «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στην Περιφέρεια. Ηταν η εποχή που η οικονομική κρίση ήταν στο απόγειό της και αντί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, με όλα τα συμπαρομαρτούντα δεινά, να ευαισθητοποιήσει τους Ελληνες και να ενεργοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τα αντανακλαστικά της φιλοπατρίας και της αλληλεγγύης, έφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο λαϊκισμός, ο φιλοτομαρισμός και η μισαλλοδοξία κυριάρχησαν. Το ηθικό των πολιτών για αντίσταση στην κρίση είχε καμφθεί και το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ (λούμπεν, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, αναρχικοί, αστοιχείωτοι, ιδεοληπτικοί, εθνομηδενιστές και λοιπά σούργελα) επέλαυνε προς την εξουσία. Δύσκολοι καιροί. Τότε, ευχαριστώντας τους πολίτες της Μαγνησίας για την εμπιστοσύνη τους, προσευχήθηκα στον Θεό να μου δώσει τη δύναμη και τη χαρά, στο πέρας της πενταετούς μου θητείας, να μπορώ να κοιτάζω ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μου, για ΠΑΝΤΑ, κατάματα. Οταν όμως ο Κώστας Αγοραστός μού ανέθεσε την ευθύνη διαχείρισης του Χιονοδρομικού και διεπίστωσα τι παραλαμβάνω, απελπίστηκα. Η χώρα όδευε προς χρεοκοπία και εγώ παρελάμβανα μια επιχείρηση, την «Κενταύρων Ορος», ήδη χρεοκοπημένη! Το Χιονοδρομικό χωρίς άδεια λειτουργίας κα παρά ταύτα να λειτουργεί!!! Oι υποδομές άθλιες και παντού ΧΡΕΗ!! Και επιπλέον περίσσευμα ανευθυνότητας και ανέξοδης κριτικής από δήθεν ειδήμονες και επαγγελματίες αερολόγους.

Στήριγμά μου, αυτά τα πέντε χρόνια, ο περιφερειάρχης, η αντιπεριφερειάρχης και πάνω απ’ όλους οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού. Κυρίως αυτοί και βέβαια κάποιοι φίλοι που μου συμπαραστάθηκαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ όταν, για χρέη του Χιονοδρομικού, δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί μου και οι αντίστοιχοι της οικογενείας μου. Τους ευγνωμονώ και τους ευχαριστώ δημόσια. Και τελικά το Χιονοδρομικό στάθηκε στα πόδια του. Σε αντίθεση με τη χώρα, που ενώ είχε αρχίσει να ανακάμπτει οι αδούλευτοι λαϊκιστές, αριβιστές την πήγαν τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω ξεπουλώντας ακόμη και την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα. Η «Κένταυρων Ορος» με σκληρή δουλειά, έντιμη και ορθολογική διαχείριση, ίσως και τύχη (αφού ο καιρός σε αρκετές περιπτώσεις μάς στάθηκε σύμμαχος) όχι μόνο δεν «ξεπούλησε», αλλά πλέον εμφανίζει κερδοφορία!!! Σήμερα η «Κενταύρων Ορος» δεν χρωστά σε ΚΑΝΕΝΑΝ ούτε ένα ευρώ. Και κυρίως, διαθέτει πλέον νόμιμη άδεια λειτουργίας που επιτρέπει τη διεκδίκηση κονδυλίων απ’ την ΕΕ για αναβάθμιση υφισταμένων και συνολική αντικατάσταση πεπαλαιωμένων υποδομών.

Ζηλεύω εκείνον που θα με αντικαταστήσει στη διαχείριση της «Κενταύρων Ορος». Αντί χρεών θα έχει να διαχειριστεί την ήδη δρομολογημένη αντικατάσταση των δύο μουσειακών lifts προϋπολογισμένου κόστους περίπου 3.000.000 ευρώ και την παράκαμψη του Χιονοδρομικού μέσω διάνοιξης νέου δρόμου προϋπολογισμένου κόστους περίπου 4.300.000 ευρώ. Κυρίως όμως χαίρομαι γιατί ο Θεός με αξίωσε να κοιτάζω όλους εσάς τους συμπολίτες μου που με εμπιστευθήκατε, πριν μία πενταετία να σας εκπροσωπώ, στα μάτια. Και γιατί μπορώ να επαναλάβω, αφού θα διεκδικήσω και πάλι την ψήφο σας στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη της σκληρής δουλειάς και των έργων, του Κώστα Αγοραστού, την ακροστιχίδα της διακήρυξης της υποψηφιότητάς μου το 2014, αυτό που είπε ο μεγάλος Ελληνας, ο Νίκος Καζαντζάκης στο μνημειώδες έργο του Αναφορά στον Γκρέκο:

«Χρέος έχουμε, πέρα από τις ατομικές έγνοιες, πέρα απ’ τις βολικές μας συνήθειες, πιο πάνω από τον εαυτό μας, να θέσουμε ένα σκοπό κι αυτόν τον σκοπό να μοχτούμε να τον φτάσουμε. Οχι να τον φτάσουμε. Μια περήφανη ψυχή, ευτύς ως φτάσει τον σκοπό της, τον μετατοπίζει ακόμη πιο πέρα: όχι να τον φτάσουμε, παρά να μην σταματήσουμε ποτέ στον ανήφορο. Έτσι μονάχα αποκτάει η ζωή ευγένεια και ενότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου