ΤΟΠΙΚΑ

Θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

θεσμός-με-πανελλήνια-εμβέλεια-το-φεστ-563879

Περισσότερες από 2.000 συμμετοχές στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που άνοιξε χθες αυλαία

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη χθεσινή επίσημη πρώτη του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερα από 2.000 άτομα από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Η δυναμική παρουσία του κόσμου, φορέων, ενηλίκων και παιδιών, απέδειξε τη δυναμική του θεσμού, που φέρνει τον Βόλο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Κώστας Μάγος επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού της κατεύθυνσης παιδικού βιβλίου, που έχει φέτος την αιγίδα του Φεστιβάλ. «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας το παιδικό φεστιβάλ που γίνεται θεσμός με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Σήμερα (χθες) μέρα των εγκαινίων είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο μεγάλη συμμετοχή υπάρχει από παιδιά και ενηλίκους» είπε. Παράλληλα υπογράμμισε την ένθερμη συμμετοχή και την στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάνοντας λόγο για «έναν κύκλο εκδηλώσεων με μεγάλο ενδιαφέρον που θα διαρκέσουν μέχρι μεθαύριο Σάββατο».

Με ανάλογο ενθουσιασμό αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ ο Γιώργος Πολύζος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο οποίος επισήμανε κατ’ αρχάς ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την ενωση συλλόγων γονέων που είναι ο κύριος συντελεστής της προσπάθειας. «Είναι ένα φεστιβάλ που λειτουργεί για τέταρτη χρονιά και κάθε χρόνο προσθέτει καινούργια στοιχεία. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, μαθητές είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας με κάθε τρόπο» σημείωσε.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δίνουν το «παρών» στη διοργάνωση, με τη Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να υπογραμμίζει ότι «και η Δευτεροβάθμια είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία αλλά κυρίως αναδεικνύουν το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό και αυτό είναι που θέλουμε κι εμείς να τονίσουμε. Πέρα από το βιβλίο ως σχολικό εγχειρίδιο, μέσα από το φεστιβάλ το βιβλίο αναδεικνύεται και γίνεται τόπος συνάντησης των ιδεών των συγγραφέων για όλους τους μαθητές» τόνισε.

Το Φεστιβάλ του Βόλου προσελκύει παράλληλα το ενδιαφέρον γνωστών συγγραφέων από όλη την Ελλάδα, ενώ όπως υπογράμμισε ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής «έχουμε μεγάλη ανταπόκριση και από τους εκδότες και από τους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι περιμένουν το Φεστιβάλ του Βόλου, ανταποκρίνονται και έρχονται με μεγάλη χαρά. Τα εργαστήρια είναι διαδραστικά και όλοι στηρίζουν με τον τρόπο τους το φεστιβάλ του Βόλου», σημείωσε.

Το Φεστιβάλ βιβλίου θα διαρκέσει έως μεθαύριο Σάββατο με υποστηριζόμενο φορέα τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου