ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Το σενάριο

ασκηση-της-πυροσβεστικής-στο-εργοστά-563907

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στη Βιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» του ομίλου LAFARGE, στην Αγριά Βόλου θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στις 10 το πρωί.

Το σενάριο της άσκησης

Το σενάριο της άσκησης είναι το εξής: “Προσομοίωση πυρκαγιάς, σε υποσταθμό διανομής φυσικού αεριού της επιχείρησης με εγκλωβισμένο εργαζόμενο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το σενάριο, πρόκειται για επέμβαση σε πυρκαγιά και παροχή βοηθείας (απεγκλωβισμός εγκλωβισμένου τραυματία από κυλινδρική κάμινο), στην Βιομηχανία Τσιμέντου «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», στην Αγριά Βόλου.
Περί ώρα 10:00, ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου για έκρηξη και διαρροή Φυσικού Αερίου στην Βιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», σε υποσταθμό Φυσικό Αερίου και την ύπαρξη εργαζομένου που πιθανόν κινδυνεύει, εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, πλησίον του υποσταθμού”.

Η άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διάσωση ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε Υποσταθμό Διανομής Φυσικού Αερίου της επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα κι απώλεια αισθήσεων εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου.

Στόχος της άσκησης είναι:

  • Ο έλεγχος των δυνατοτήτων των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εμπλέκονται, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και διάσωση ατόμων σε Βιομηχανία όπου εκδηλώνεται πυρκαγιά.
  • Ο έλεγχος της αντίδρασης των ομάδων πυροπροστασίας της Βιομηχανίας, όσο αφορά την πρώτη αντίδραση, την αρχική εκτίμηση και την εφαρμογή των επί μέρους σχεδίων τους.
  • Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
  • Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και ο επανακαθορισμός των μνημονίων ενεργειών και των επιχειρησιακών σχεδίων, που αφορούν την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου συμβάντος.
  • Η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση του Συμβάντος και η εξάλειψη αυτών μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου