ΤΟΠΙΚΑ

Αρκετές οικογένειες σιτίζονται από την τοπική Εκκλησία

αρκετές-οικογένειες-σιτίζονται-από-τ-442726

 

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των οικογενειών που σιτίζονται από τα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα υπολογίζονται σε 1.300 περίπου οι μερίδες φαγητού που διατέθηκαν συνολικά στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα. Στο μεταξύ, υπήρξε ετοιμότητα από την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των απόρων και στην διάρκεια της πασχαλινής περιόδου και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, παρασκευάστηκαν επιπλέον μερίδες φαγητού, δια παν ενδεχόμενο. Παράλληλα όμως, προβλέπεται προσεχώς η λειτουργία δύο ακόμη Σπιτιών Γαλήνης στον Άγιο Νεκτάριο και στον Άγιο Κοσμά, αντίστοιχα, τα οποία υπολογίζεται ότι θα εγκαινιαστούν σύντομα. Δεκάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες, μοναχικά άτομα, άνεργοι, ανασφάλιστοι αλλά και χαμηλοσυνταξιούχοι προσέρχονται καθημερινά στα είκοσι πέντε σημεία σίτισης που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας και την αρωγή πολλών υπέρμαχων της κοινωνικής προσφοράς.

Ενδεικτικά καταγράφεται στο συγκεκριμένο σημείο το «Δος ημίν σήμερον» το κέντρο σίτισης απόρων που λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο προϊστάμενος του ναού και πρόεδρος του «Δος ημίν» π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου «την ημέρα του Πάσχα, διατέθηκαν διακόσιες περίπου μερίδες φαγητού, οι οποίες διανέμονται από την αρχή της χρονιάς, αλλά είναι διπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο». Παράλληλα ο π. Χαρίλαος τονίζει ότι «αρωγός της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ο πιστός λαός, που προσφέρει με συγκινητική προθυμία το απόθεμα της αγάπης του».

Σκιαγραφώντας γενικότερη την εικόνα που δημιουργούν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισημαίνει ότι «οι πιστοί ανταποκρίθηκαν παντού, σε όλες τις ενορίες δόθηκαν κανονικά τα γεύματα και παράλληλα διανεμήθηκαν και πολλά δέματα με τρόφιμα». Κατά γενική ομολογία φέτος υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα σε σχέση με αντίστοιχες προηγούμενες χρονιές και όπως σημειώνει παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή του λαού και στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στην συνδρομή για την αλληλεγγύη. Δηλαδή, εξηγεί ο Σεβασμιώτατος, υπήρξαν τρόφιμα από πολλές πλευρές, προκειμένου να δοθούν στους φτωχούς και παράλληλα, καλύφθηκαν οι ανάγκες πολλών οικογενειών, τις οποίες φροντίζουμε πλέον τακτικά και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς, αλλά έχουμε την ετοιμότητα πλέον των πολλών σημείων σίτισης και αυτό μας βοηθάει». Ανησυχητικές σκέψεις γεννά, τέλος, το μέτρο της φορολόγησης των εισφορών, το οποίο «θα εξετάσουμε στην πορεία» επισημαίνει ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον, αλλά επί του παρόντος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, καταλήγει, πως θα εξελιχθεί».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου