ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 32χρονος Βολιώτης για άσεμνα μηνύματα στην πρώην του

στη-φυλακή-ο-32χρονος-βολιώτης-για-άσεμν-564577

Είχε μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή της πρώην συντρόφου του

Ποινή φυλάκισης 54 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 32χρονο Βολιώτη, που έστελνε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο σε φιλικά πρόσωπα της 37χρονης πρώην συντρόφου του μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να την εκδικηθεί, επειδή είχαν διακόψει τις σχέσεις τους.

Ο καταδικασθείς είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να απειλεί την πρώην σύντροφό του μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 37χρονη είχε αναγράψει κείμενο με προσβλητικό περιεχόμενο. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου φέτος η ζωή της γυναίκας είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε εφιάλτη.

Μετά από μήνυση ο 32χρονος είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και η υπόθεση είχε μπει σε ρητή δικάσιμο. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες και κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση έργω κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες και ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 54 μηνών χωρίς τριετή αναστολή, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 54 μήνες φυλάκιση και δεν του έδωσε τη δυνατότητα η ποινή να έχει αναστολή ή να μπορεί να μετατρέψει την ποινή του ή η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η παθούσα περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τον εφιάλτη που βίωνε το τελευταίο διάστημα. «Μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ που τον συνέλαβαν», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τη δεινή κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει μετά τον χωρισμό της.

Ο 32χρονος πάντως αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης που κρυβόταν πίσω από τα ψεύτικα προφίλ και ο αποστολέας των μηνυμάτων με το άσεμνο περιεχόμενο προς φιλικά της πρόσωπα.

Οπως υποστήριζε αρχικώς στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή του έτσι και χθες είπε ότι εκείνος είχε στείλει μόνο τα απειλητικά μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου και κάποιων τηλεφώνων συγγενικών του προσώπων.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεσκεπάστηκε όταν πλέον ξεχείλισαν η οργή και η αγανάκτηση της 37χρονης. Ο καταδικασθείς είχε αναγράψει ακόμη και προσβλητικό μήνυμα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, ώστε να μπορούν να το διαβάζουν όλοι οι ένοικοι, να γνωρίζουν σε ποιον αφορά αυτό το κείμενο, σε ποιο διαμέρισμα μένει, τι κινητό τηλέφωνο έχει, ενώ απηύθυνε ερωτικό κάλεσμα. Δεν μπορούσε πλέον να κινηθεί χωρίς να την κοιτάζουν περίεργα ούτε και στην πολυκατοικία, όπου νοίκιαζε το σπίτι της.

Μετά τη δίκη χθες το μεσημέρι ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ανέμενε να εκδοθεί σε βάρος του απόφαση φυλάκισης. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που κατηγορούμενος για υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δυσφήμησης και απειλών πλημμεληματικού χαρακτήρα οδηγείται στη φυλακή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου