ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» από το Μονομελές Βόλου για κλοπές οχημάτων και απάτη

καμπάνες-από-το-μονομελές-βόλου-για-564594

Ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ένα έτος επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υποθέσεις κλοπών.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή έναν 40χρονο Βολιώτη για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που ανήκει σε 66χρονη Πολωνή κάτοικο Βόλου τον Ιούνιο του 2016.

Την ίδια ποινή επέβαλε και σε 53χρονο Βολιώτη, που τον Ιούλιο του 2017 με το πρόσχημα δοκιμής με απώτερο στόχο την αγορά αυτοκινήτου οδήγησε ΙΧ 43χρονης Βολιώτισσας και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για κλοπή δικάστηκε χθες και 46χρονος Βολιώτης, ο οποίος είχε αρπάξει τη βέρα ενός 89χρονου Βολιώτη που είναι αξίας 300 ευρώ και είχε αποπειραθεί να την πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο του Βόλου αντί του ποσού των 70 ευρώ τον Ιούνιο του 2016. Ο 46χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή τριετίας.

Τέλος, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συζητήθηκε και υπόθεση απάτης, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με κατηγορούμενο έναν 30χρονο ημεδαπό. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος ανάρτησε ψευδή αγγελία για πώληση ενός κινητού τηλεφώνου μοντέλου iphone 5 και πέτυχε με αυτό τον τρόπο ένας 29χρονος Αλβανός να του καταβάλει το ποσό των 230 ευρώ χωρίς ποτέ να παραδώσει τη συσκευή. Ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή τριετίας.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις προαναφερόμενες υποθέσεις οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες για να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, ούτε και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους και γι’ αυτό καταδικάστηκαν ερήμην.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου