ΤΟΠΙΚΑ

Στον «πάγο» η πρόσληψη 9 φυλάκων στο Νοσοκομείο Βόλου

στον-πάγο-η-πρόσληψη-9-φυλάκων-στο-νοσ-565188

Εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ για ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα μελετά το Αχιλλοπούλειο

Από την απόφαση του Δικαστηρίου αρχές Ιουνίου θα εξαρτηθεί αν θα συνεχιστεί ή θα παραμείνει «παγωμένος» ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 9 φυλάκων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η προκήρυξη, που «έτρεξε» πριν ένα χρόνο για 9 θέσεις, έχει «παγώσει» μετά το «μπλόκο» της ιδιωτικής εταιρεία σεκιούριτι που απασχολεί προσωπικό στο Αχιλλοπούλειο, που προσέφυγε και δικαιώθηκε. Την ίδια ώρα, ωστόσο, «ανοίγει» ο δρόμος για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά «καταργεί» τις εργολαβίες στον τομέα της σίτισης και της καθαριότητας.

Το Εφετείο Λάρισας έκανε αποδεκτά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχε καταθέσει η ιδιωτική εταιρεία ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης φυλάκων με ατομικές συμβάσεις 12μηνης απασχόλησης. Η κύρια αγωγή των ασφαλιστικών αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον Ιούνιο. Από την έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός που εκκρεμεί ή αν η φύλαξη του Νοσοκομείου θα συνεχίσει να είναι ευθύνη του εργολάβου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη προκήρυξη των εννιά θέσεων είχαν εκδοθεί προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία είχαν αποσταλεί και στο ΑΣΕΠ, ωστόσο η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων δεν έγινε ποτέ, αφού προέκυψε το δικαστικό μπλόκο.

«Πράσινο φως» από ΣτΕ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός, ο οποίος ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσε πως από την έκβαση της υπόθεσης που εκδικάζεται τον Ιούνιο θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης. «Εμείς εξαρχής έχουμε ταχθεί υπέρ των ατομικών συμβάσεων και εκτιμούμε πως όπως το πετύχαμε στον τομέα της σίτισης, έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στον τομέα της φύλαξης και ακολούθως της καθαριότητας. Περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να κινηθούμε ανάλογα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πάντως πως μόλις πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε απόφαση του ΣτΕ για την οριστική λήξη των συμβάσεων των εργολάβων που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από προσφυγή των εργολάβων, όμως αφορά στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό συνέβη γιατί το ΣτΕ με την απόφασή του δέσμευσε τα κατά τόπους Διοικητικά Εφετεία που είχαν εκδώσει αντίθετες αποφάσεις, δηλαδή αναστολές υπέρ των εργολάβων κι έτσι τώρα ανοίγει επίσημα ο δρόμος σε όλα τα νοσοκομεία να συνάψουν συμβάσεις εργασίας απευθείας με εργαζόμενους, γεγονός το οποίο θα εξοικονομήσει δημοσιονομικούς πόρους και θα διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως εκτιμά το υπ. Υγείας.

Οι εργαζόμενοι πάντως που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ θα εργάζονται 6ωρο με μισθό και ένσημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου