ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμο σταυροδρόμι η επιλογή Λυκείου

κρίσιμο-σταυροδρόμι-η-επιλογή-λυκείο-565280

Δεκάδες γονείς ενημερώθηκαν για τους τύπους Λυκείων, στα οποία μπορούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους

Μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι της επιλογής Λυκείου στο οποίο θα φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος, βρίσκονται οι μαθητές της γ’ τάξης Γυμνασίου που για δεύτερη σχολική χρονιά δεν κάνουν στο σχολείο επαγγελματικό προσανατολισμό μετά την κατάργηση του μαθήματος ήδη από το περσινό σχολικό έτος.

Χθες με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, ενημέρωση γονέων για τους δύο τύπους λυκείων, γενικού και επαγγελματικού, που μπορούν να δηλώσουν οι μαθητές και για τις διεξόδους που έχουν μέσα από κάθε μία από τις δύο επιλογές.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται αντίστοιχη ενημέρωση, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη να υπογραμμίζει ότι έχει καταστεί πλέον θεσμός, που βοηθά τους γονείς και τους μαθητές να καταλήξουν στην καλύτερη επιλογή.

Πλειονοτικά οι μαθητές συνεχίζουν να επιλέγουν το γενικό λύκειο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Για τις δυνατότητες που προσφέρει το κάθε λύκειο μίλησαν η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά και ο υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Ηλίας Οικονόμου, όπως επίσης και τα στελέχη του ΚΕΣΥ Μαγνησίας, Αγγελική Καραμπατζάκη και Αντώνης Πλαγεράς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, Ηλίας Κουτσερής.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους μαθητές των γυμνασίων αιτήσεις- δηλώσεις για το λύκειο που θα επιλέξουν, που όμως δεν θα είναι δεσμευτικές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου