ΤΟΠΙΚΑ

Ριζόπουλος: «Το νομοθετικό πλαίσιο θρέφει την επίθεση στην υγεία του λαού για τα κέρδη»

ριζόπουλος-το-νομοθετικό-πλαίσιο-θρ-565491

«Την προκλητική επίθεση στην υγεία του λαού για τα κέρδη, τη θρέφει το νομοθετικό πλαίσιο Ε.Ε., ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ)», υποστηρίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Απόστολος Ριζόπουλος.

Αναλυτικά στην δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Ακόμη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, τοποθετήθηκε σε κατοικημένη περιοχή, σε μικρή απόσταση από σχολεία, στη συνοικία Νεάπολη. Οι εταιρείες έχουν αποθρασυνθεί! Για τα κέρδη τους, όπως και στην περίπτωση της ΑΓΕΤ, δεν υπολογίζουν τίποτα!

Την επικίνδυνη και προκλητική αδιαφορία τους για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους τη θρέφει και τη στηρίζει το νομοθετικό πλαίσιο, που με βάση σχετικές οδηγίες της Ε.Ε., οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) έχτισαν, αφαιρώντας από τις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν το σχεδιασμό για την τοποθέτηση των κεραιών. Από το 2012, με σχετικό νόμο, σε εφαρμογή της οδηγίας 2008/6/ΕΚ δίνουν αδειοδοτήσεις με διαδικασίες – «εξπρές», δεν προβλέπονται ασφαλείς αποστάσεις εγκατάστασης των κεραιών από κατοικημένες περιοχές και ο όποιος έλεγχος της ακτινοβολίας εξαντλείται με τυχαίες δειγματοληπτικές μετρήσεις στο 20% μόνο των εγκατεστημένων κεραιών ή σε ελέγχους κατόπιν καταγγελίας, με αμφισβητούμενα επιστημονικά όρια ασφαλείας (όρια επικινδυνότητας).

Η δημοτική Αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ως όφειλαν, για να τους αποδοθούν οι σχετικές αρμοδιότητες ελέγχου και αδειοδότησης, αποποιούνται τις ευθύνες τους, «κρύβονται» πίσω από το επαίσχυντη και εγκληματική νομοθεσία, γιατί αυτή η νομοθεσία συντάχθηκε ακριβώς από τα κόμματα που τους στηρίζουν! Γιατί είναι στην ίδια πλευρά και έχουν μοιρασμένους ρόλους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, στο γκρέμισμα των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων, αδιαφορώντας ακόμη και στα ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και το ΚΚΕ συνεχίζει το μαχητικό αγώνα για τη προστασία της υγείας των λαϊκών στρωμάτων. Τα προηγούμενα χρόνια, ανέδειξαν το πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και των επιπτώσεων στην υγεία πολλές φορές με σχετικές ερωτήσεις και αναφορές και στο δημοτικό συμβούλιο και στη Βουλή. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν την αλλαγή του νομικού πλαισίου, να βάλουν φρένο στην ασυδοσία των πολυεθνικών, για να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να «ξηλωθούν» αυτές που ήδη λειτουργούν. Τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να στηρίξουν και συμπορευτούν με το ΚΚΕ παντού, που ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου