ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για φορτίο με RDF από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

διαμαρτυρία-για-φορτίο-με-rdf-από-την-επι-565821

Χθες στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας «κατά της καύσης σκουπιδιών» πραγματοποίησε χθες στο λιμάνι της ΑΓΕΤ η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.

Με αφορμή την έλευση φορτίου με RDF με πλοίο, υπό σημαία Ουκρανίας, μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στις λιμενικές εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ακολούθησε δίωρη διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα να σταματήσει η εκφόρτωση. Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στα Δικαστήρια Βόλου και ζήτησαν ακρόαση από τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Οπως ενημέρωσε εκπρόσωπός τους, ζήτησαν από τον εισαγγελέα προσωρινή διαταγή για να σταματήσει η εκφόρτωση του πλοίου, ενώ σήμερα πρόκειται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για την παραβίαση των όρων εκφόρτωσης, αναφέροντας κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας υπηρεσίας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημέρωση από το Λιμεναρχείο.

Τα μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν ότι το φορτίο δεν μεταφέρεται σε κλειστούς ταινιόδρομους, όπως προβλέπει η άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΑΓΕΤ, ενώ δεν επιτρέπεται η εναπόθεσή του στο έδαφος.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αποστόλης Ριζόπουλος.

Σε δήλωσή του από τα Δικαστήρια ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε «να σταματήσει η εκφόρτωση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου