ΤΟΠΙΚΑ

Σε Προεδρικό Διάταγμα η απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων ραδιοτεχνικού

σε-προεδρικό-διάταγμα-η-απονομή-επαγγ-565845

Για τους απόφοιτους Τομέα Ηλεκτρονικής των ΕΠΑΛ, σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο

Η απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων ραδιοτεχνικού Α’ στους κατόχους ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικής των ΕΠΑΛ, θα συμπεριληφθεί άμεσα σε Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, ο οποίος ενημερώνει ότι σε απάντηση που έλαβε από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, στα οποία απευθύνθηκε για να επιλυθεί το θέμα, η προαναφερθείσα ειδικότητα «έχει συμπεριληφθεί στο υπό προώθηση Π.Δ. ρύθμισης των θεμάτων άσκησης του επαγγέλματος του ραδιοηλεκτρονικού και του ραδιοτεχνικού, ως προς την άσκηση του επαγγέλματος Ραδιοτεχνικού Α΄»

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αρχικά ανέλυσε το πρόβλημα στους αρμόδιους των υπουργείων, στη συνέχεια απέστειλε σχετική διεξοδική επί του θέματος επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε πως« δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο να υπάρχουν ειδικευμένοι απόφοιτοι του ελληνικού επαγγελματικού εκπαιδευτικού συστήματος για τους οποίους να μην έχει γίνει απονομή επαγγελματικού δικαιώματος».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, για το συγκεκριμένο θέμα έχει τοποθετηθεί θετικά από το 2012 και ο Σύλλογος Αδειούχων Ραδιοηλεκτρονικών Ελλάδας με σχετικό έγγραφό του προς το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, γεγονός στο οποίο έκανε μνεία και ο βουλευτής Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι «στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης την απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων Ραδιοτεχνικού στους συγκεκριμένους αποφοίτους ΕΠΑΛ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου