Ξεκίνησε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-02, 17:30:43
Ξεκίνησε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Βόλο

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν είδη διατροφής, προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας

 

Τα ράφια της κουζίνας τους ξεκίνησαν να γεμίζουν από χθες 4.361 δικαιούχοι του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Πρόκειται για άτομα, που λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ΤΕΒΑ, μέσω του οποίου προμηθεύονται βασικά είδη διατροφής, προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας.

Η διανομή των προϊόντων ξεκίνησε από χθες στον χώρο πίσω από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Από χθες εξυπηρετούνται περί τα 1.800 μεμονωμένα άτομα και θα ακολουθήσουν 2.561 δικαιούχοι οικογενειών. Εκτιμάται ότι καθημερινά θα εξυπηρετούνται περί τα 500 άτομα, τα οποία θα πρέπει να προσέρχονται σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που έχει οριστεί και για την οποία έχουν ειδοποιηθεί μέσω μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δέσποινα Κότογλου, οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται 1.464 οικογένειες του Βόλου, συνολικά δηλαδή 3.244 άτομα.

Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ παραλαμβάνουν από χθες τα εξής είδη εφάπαξ, καφέ, φακές, φασόλια, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων και σαμπουάν.

Η διανομή θα γίνεται καθημερινά έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στον χώρο πλησίον του κοινωνικού παντοπωλείου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη, κτίριο Καραγάτς).

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στον χώρο μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσής τους για την ώρα και την ημέρα προσέλευσής τους.

Λάμπες οικονομίας

Από χθες οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου μπορούν να προσέρχονται για να παραλαμβάνουν δωρεάν λάμπες οικονομίας για τα νοικοκυριά τους. Σύμφωνα με την κ. Κότογλου, συνολικά 4.000 λάμπες οικονομίας θα διανεμηθούν σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, μετά από προσφορά που έκανε επιχείρηση της Λάρισας, η Α. ΔΑΒΛΕΡΗΣ Α.Ε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=