ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την πρόεδρο των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου

καταγγελία-για-παρέμβαση-στη-δικαιοσ-566558

Μονομερής ενέργεια η τροπολογία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αποτελεί για τους δικαστικούς υπαλλήλους η τροπολογία που ορίζει ότι δικαίωμα διορισμού ως δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις επικείμενες εκλογές έχουν μόνο οι δικαστικοί υπάλληλοι Α’ και Β’ βαθμού με το πρόσχημα της ομαλής διεξαγωγής της παραλαβής των εκλογικών βιβλίων και σάκων στα Πρωτοδικεία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου επισημαίνει ότι η τροπολογία αποκλείει μεγάλο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων από το διορισμό τους ως δικαστικών αντιπροσώπων τη στιγμή που οι δικαστικοί υπάλληλοι διανύουν ένα πάγωμα βαθμολογικής κατάταξης με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός να είναι καθηλωμένος στον Γ΄ βαθμό ενώ θα έπρεπε να έχει καταταγεί στον Β΄.

Ακόμη η κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι η μονομερής αυτή ενέργεια από την μεριά της Κυβέρνησης έγινε σε μια περίοδο που – υποτίθεται – ότι είναι ανοιχτός και σε εξέλιξη ο διάλογος της Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για τα εκλογικά και σε μια στιγμή επίσης που διπλασιάζεται ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων με φυσικό επακόλουθο (σχεδόν βέβαιο) να πρέπει να διοριστούν και υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής και άλλων κλάδων, για να καλυφτούν όλα τα εκλογικά τμήματα.

Τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο για την Κυβέρνηση στην επικείμενη Υπουργική Απόφαση για την συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων, να κατανείμει σωστά το προσωπικό των Δικαστικών Υπηρεσιών, αλλά και των Περιφερειών, και των Δήμων, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν ομαλά και εύρυθμα οι εκλογικές ανάγκες προεκλογικά και μετεκλογικά, σε Εισαγγελίες και Πρωτοδικεία, η κ. Παπαδημητρίου απευθύνει κάλεσμα προς την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το προσφερόμενο ποιοτικό έργο των δικαστικών υπαλλήλων για τη διενέργεια των εκλογών και να αποφύγει μονομερείς ενέργειες σε βάρος ενός κλάδου που είναι απαραίτητος κρίκος στην όλη διαδικασία.

«Καλούμε όλους τους υποψηφίους του Νομού Μαγνησίας τους ψηφοφόρους, τους δικαστικούς αντιπροσώπους και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας έμπρακτα και αν μη τι άλλο να μας αντιμετωπίσουν με το σεβασμό και την κατανόηση που δικαιωματικά μας αναλογεί», προτρέπει ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου