ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδική τάση στις τιμές των καυσίμων στη Μαγνησία

ανοδική-τάση-στις-τιμές-των-καυσίμων-σ-566611

Προβληματισμένοι οι πρατηριούχοι, που προσβλέπουν σε τόνωση της κίνησης ενόψει καλοκαιριού – Λήγει στις 30 Απριλίου η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Κούρσα ανόδου ακολουθούν και πάλι οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα λόγω της αύξησης της τιμής του βαρελιού διεθνώς, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα τόσο των πρατηριούχων, όσο και των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα που παρέθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών της περιοχής, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι 1,37 ευρώ για τη Μαγνησία, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αγγίξει το 1.58 ευρώ και η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το 1,10 ευρώ ανά λίτρο, ενώ συνεχίζεται η ανοδική πορεία.

Στο μεταξύ, η διανομή πετρελαίου ολοκληρώνεται για φέτος στις 30 Απριλίου, με τους πρατηριούχους να δηλώνουν προβληματισμένοι, καθώς η κίνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών τους.

Οπως αναφέρει η κ. Κοντοχρήστου η φετινή κίνηση έχει αρνητικό πρόσημο για τους τζίρους των πρατηριούχων της περιοχής, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα, τουλάχιστον στην κατανάλωση βενζίνης, το προσεχές διάστημα λόγω των επισκεπτών της θερινής, αλλά και της εορταστικής περιόδου.

Η πρόεδρος των πρατηριούχων υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ότι η ερχόμενη πασχαλινή περίοδος θα τονώσει τους τζίρους, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου δεν είχαμε, δυστυχώς, την αναμενόμενη κίνηση».

Η αύξηση των επισκεπτών της περιοχής αναμένεται να αποφέρει τα προσδοκώμενα στους πρατηριούχους, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. «Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοντοχρήστου.

Οι τουρίστες, γενικά οι επισκέπτες της Μαγνησίας φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου ο οδικός τουρισμός και κυρίως οι Βαλκάνιοι ενισχύουν την τοπική οικονομία. Κοινό αίτημα παραμένει, τέλος, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, προκειμένου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι είναι σε γενικές γραμμές εξαιρετικά φειδωλοί στα καύσιμα που προμηθεύονται είτε για την οικιακή θέρμανση, είτε για τα οχήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου