ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκαίνουργια παιδική χαρά στην Aλλη Μεριά

ολοκαίνουργια-παιδική-χαρά-στην-aλλη-μ-567323

Είναι η 19η κατά σειρά, που παραδίδεται προς χρήση – Επονται άλλες δύο μέσα στον μήνα σε Ελικοδρόμιο και Καπακλί

Τη 19η κατά σειρά παιδική χαρά στην περιοχή της Αλλης Μεριάς εγκαινίασε χθες το πρωί η δημοτική αρχή, προκειμένου οι λιλιπούτειοι δημότες της περιοχής να παίζουν σε ένα καινούργιο και πιστοποιημένο για την ασφάλεια των παιχνιδιών και του χώρου περιβάλλον.

Μαθητές του σχολείου της περιοχής, που έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια του δικού τους χώρου, έκαναν ποδαρικό στην ολοκαίνουργια παιδική χαρά, την κορδέλα εγκαινίων της οποίας έκοψε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

«Είστε τα πιο τυχερά παιδάκια. Γιατί τέτοια παιδική χαρά με τέτοια θέα δεν υπάρχει. Να την προσέχετε και να τη χαρείτε» είπε ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στους μικρούς δημότες.

Οπως δήλωσε αμέσως μετά τα εγκαίνια, «η συγκεκριμένη παιδική χαρά ήταν στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. Ολες οι παιδικές χαρές ήταν χωρίς άδειες λειτουργίας και χωρίς πιστοποίηση ασφάλειας. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσουμε τουλάχιστον μία σύγχρονη, ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά σε κάθε Ενότητα, όχι μόνο μέσα στον Βόλο. Δημιουργούμε σύγχρονες ευρωπαϊκές παιδικές χαρές και η συγκεκριμένη έχει επιπλέον ένα πλεονέκτημα, διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος και έχει υπέροχη θέα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, θα ακολουθήσουν εντός του μήνα τα εγκαίνια επιπλέον δύο παιδικών χαρών, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή σύγχρονης, ασφαλούς και πιστοποιημένης παιδικής χαράς, στα πρότυπα εκείνης του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ελικοδρόμιο της Ν. Ιωνίας, στο Καπακλί, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή παιδικής χαράς στην Ανακασιά – Πλατανάκια, που θα συνδυαστεί και με την ανακαίνιση του διπλανού γηπέδου μπάσκετ.

Δεν θα είναι όμως οι μόνες. Μέσω του «Φιλόδημου» πρόκειται να γίνουν επιπλέον 14 παιδικές χαρές προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, στην πλατεία Περραιβού με Λόρδου Βύρωνος, στην πλατεία Επισκοπής, στο ΚΔΑΠ Νεαπόλεως (Νεαπόλεως και Κοδριγκτόνος), στην πλατεία της Ν. Δημητριάδας, στην πλατεία Καραγάτς, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (πάρκο Αλεξάνδρου), στην πλατεία Αγ. Αναργύρων (Κολοκοτρώνη – Παπαφλέσσα – Οικονόμου), στην περιοχή Παλαιού Λιμεναρχείου, στον Ι.Ν. Αναλήψεως, στην περιοχή της Ανάληψης (Ρ. Φεραίου – Σπυρίδη), στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου