ΤΟΠΙΚΑ

13 σημεία – καρμανιόλα στην εθνική οδό

13-σημεία-καρμανιόλα-στην-εθνική-οδό-442453

Στο χάρτη των σημείων-καρμανιόλα του εθνικού οδικού δικτύου περιλαμβάνεται το 216-260 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από Αλαμάνα έως κόμβο Αγ. Θεοδώρων.
 
Η χιλιομετρική απόσταση που φτάνει μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας είναι από τα σημεία στα οποία η Ελληνική Αστυνομία ζητά την προσοχή στο «κόκκινο» των οδηγών οχημάτων.
 
Συνολικά 13 «αιματοβαμμένα» σημεία του εθνικού οδικού δικτύου με βάση τη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα σοβαρών, και θανατηφόρων που παρατηρήθηκε το 2010, περιλαμβάνει ο χάρτης ο οποίος αναρτήθηκε ενόψει της αυξημένης κίνησης των εορτών του Πάσχα.
 
Αναλυτικά τα σημεία είναι: 216-260 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από Αλαμάνα έως κόμβο Αγ. Θεοδώρων, Εθνική Οδός Μουδανιών – Κασσάνδρειας – Ποτίδαιας (όλη η διαδρομή), Εθνική Οδός Τρικάλων – Καλαμπάκας (όλη η διαδρομή), 183-196 χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από Παναγιά έως Χάνι Τερόβου, 119-127 χλμ. (Μενίδι) της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, 6-10 χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, 188-205 ΠΑΘΕ Λαμπίρι-Ρίο, 41-43 χλμ. Πατρών-Πύργου (Βάρδα), 152-157 χλμ. Ν.Ε.Ο. Τρίπολη-Καλαμάτα, 57 χλμ. Πύργου-Κυπαρισσίας.
Τα μέτρα τροχαίας συνεχίζονται αυξημένα σε όλη την επικράτεια, καθώς και από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, η ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, η ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λ.π. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.
Απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα από 15:00 έως 22:00, την Παρασκευή 29/4 από 16.00 έως 22.00, το Σάββατο 30/4 από 08.00 έως 13.00 και την Κυριακή 1/5 από 16.00 έως 23.00.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου